„Jiems mokės 3000 USD per mėnesį.“ Į pagalbą atvyksta geriausi kariai iš Lotynų Amerikos  (4)

Šimtai patyrusių Kolumbijos kariuomenės veteranų aktyviai kovoja už Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtai patyrusių karių iš Pietų Amerikos Kolumbijos įstojo į Ukrainos armijos gretas kare su Rusija, rašo amerikiečių „The New York Times“ leidimo žurnalistai.

Medžiagoje pažymima, kad Ukrainoje, prie užsienio savanorių, pernai atvykusių iš Vakarų, prisijungė ir kovotojai iš skurdesnių šalių. Jie labiau primena samdinius – karius, siekiančius finansinės naudos.

Kolumbija yra palanki žemė verbavimui, nes dešimtmečius trukusios kovos su maištininkais ir narkotikų karteliais lėmė didžiausios kariuomenės Pietų Amerikoje formavimąsi. Ukrainoje yra šimtai Kolumbijos savanorių, rašo leidinys.

Užsieniečiai sudaro tik nedidelę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalį. Užsieniečių verbavimu labai aktyviai užsiima Rusija. Ji samdo kovotojus, kuriems reikia pinigų, iš Nepalo, Centrinės Azijos ir Kubos.

„Konfliktas Ukrainoje suteikia Kolumbijos veteranams retą galimybę pakeisti savo likimą kovojant už tarptautiniu mastu pripažintą vyriausybę, remiamą JAV. Gandai apie galimybę kariauti Ukrainoje Kolumbijos veteranų pokalbių svetainėse pradėjo sklisti dar pernai, kadangi pradinis idealistinių Vakarų savanorių antplūdis ėmė slūgti“, – pažymima medžiagoje.

Kolumbijos vyrai į Lenkiją keliauja savarankškai, dažnai parduoda vertingus daiktus ir automobilius, kad galėtų sau leisti tokią kelionę.

 

Ukrainos pasienyje, pasitelkę internetinius vertėjus, pasieniečiams praneša, kad turi karinės patirties ir nori kovoti už Ukrainą.

Atvykę į šalį jie dalyvauja mokymuose karinėje bazėje vakariniame Ternopilio mieste. Po pokalbio ir oficialios medicininės apžiūros jie paskiriami į vieną iš dviejų pagrindinių Lotynų Amerikos kovotojų dalinių.

Jie atidaro vietinę banko sąskaitą ir siunčia savo šeimoms debeto korteles, leidžiančias atsiimti uždirbtus pinigus. Kolumbijos kariai teigia, kad jiems mokama apie 3000 USD per mėnesį Ukrainos valiuta, maždaug tiek pat gauna ir vietiniai kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(5)
(121)

Komentarai (4)