Lengvasis atakos lėktuvas FA-50 sukūrė sensaciją! „Nugalėjo“ 5 kartos naikintuvą F-22  ()

Manevrų metu FA-50PH sugebėjo priartėti prie „Raptor“ ir imituoti raketos paleidimą, o tai reikštų orlaivio praradimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pratybų metu Filipinų lengvosios atakos lėktuvas FA-50PH sugebėjo priartėti prie amerikiečių 5-osios kartos naikintuvo F-22 „Raptor“ ir jį „sunaikinti“. Tai pranešė „Defense 24“.

Filipinų lėktuvas sugebėjo sukurti sensaciją imituodamas oro mūšį tarp lengvojo atakos lėktuvo FA-50 ir naikintuvo F-22 „Raptor“. Taip pat manevruose dalyvavo lėktuvai „Eurofighter Typhoon“ ir „Dassault Rafale“. FA-50PH yra ribotas oro kovos lėktuvas, gabenantis tik vieno tipo trumpojo nuotolio AIM-9 „Sidewinder“ raketą ir ginkluotas pabūklu.

Tai reiškia, kad F-22 „Raptor“, 5-osios kartos naikintuvas su pažangia avionika ir oro radaru, negalėjo aptikti orlaivio, tačiau FA-50 turėjo priartėti į „Sidewinder“ diapazoną. Esant nedideliam nuotoliui, F-22 vis tiek turėtų pranašumą dėl savo puikaus manevringumo ir variklio galios.

Teoriškai F-22 gali būti numuštas tikroje kovoje. Tokia situacija galėtų susidaryti, jei danguje būtų daug priešo lėktuvų ir pasikeitus pirmiesiems raketų salvėms kiltų chaosas.

 

Tikriausiai pratybose iš karto buvo akcentuojama tai, kad FA-50 turėjo pranašumą danguje. Taigi jis sugebėjo priartėti pakankamai trumpą atstumą, kad paleistų „Sidewinder“. Savo ruožtu F-22 galėjo išsisukti nuo priešo rakets, tačiau to padaryti nepavyko.

FA-50 arba KAI T-50 yra Pietų Korėjos reaktyvinis naikintuvas. FA-50 versija yra lengvasis naikintuvas, kurį Filipinai perka nuo 2013 m.

Bet kuriuo atveju, rašo žurnalistai, filipiniečių piloto sėkmė yra kuklių šalies oro pajėgų pasiekimas. FA-50 yra geriausias lėktuvas Filipinuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()