Netikėti įvykiai. Sąjungininkas smogė Rusijai. „Tai nutiks pirmą kartą istorijoje....“  ()

Armėnija demonstratyviai eina į naują konfliktą su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos saugumo tarybos sekretorius Armenas Grigorianas atsisakė vykti į Maskvą susitikti su NVS šalių saugumo tarybų vadovais. Naujienų agentūra tai praneša remdamasi tarybos spaudos sekretorės pareiškimu. „Armenpress“ rašo, kad trečiadienį numatytas susitikimas pirmą kartą gali vykti ir nedalyvaujant Armėnijai.

Armėnijos saugumo tarybos spaudos sekretorė neįvardijo Grigoriano atsisakymo dalyvauti renginyje priežasčių. Ji taip pat nepatikslino, ar Armėnijai atstovaus kiti pareigūnai.

Trečiadienį Maskvoje įvyks 11-asis NVS šalių saugumo tarybų vadovų posėdis. Tokie susitikimai vyksta nuo 2013 m., kasmet juose dalyvauja Armėnijos delegacija. Paprastai Armėnijai posėdyje atstovauja šalies Saugumo Tarybos vadovas. Tik 2017 metais į Maskvą atvyko sekretoriaus pavaduotojas Aramas Tananianas.

Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad NVS jau seniai virto grynu nesusipratimu.

 

„Bet taip yra, kai lengviau imituoti jos egzistavimą, nei paaiškinti, kodėl ji mirė. Rusija yra centrinė NVS šalis, tačiau ji neturi šios erdvės plėtros projekto, todėl nustoja kelti susidomėjimą dalyviams. Paprasta, visi klausimai skirti tiems, kurie negali atsakyti į pagrindinį bet kurios strategijos klausimą: kodėl?“ - jis rašo.

Rusija buvo tradicinė Armėnijos sąjungininkė regione. Abiejų šalių santykiai ėmė sparčiai blogėti prasidėjus karui Ukrainoje, nes paaiškėjo, kad Maskva nepadės Jerevanui išsaugoti Kalnų Karabacho. Šį rudenį nepripažinta respublika paskelbė apie savo gyvavimo pabaigą, po kurios dešimtys tūkstančių ten gyvenančių armėnų paliko regioną.

 

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas sakė, kad Rusijos taikdariai regione „neįvykdė savo misijos“. Tuo pat metu Jerevanas suaktyvino ryšius su Europos Sąjunga, o Pašinianas pareiškė, kad nemato jokios naudos šaliai išlikti narystei KSSO. Rugsėjo mėnesį Armėnijoje surengtos bendros karinės pratybos su JAV taikos palaikymo pajėgomis. Spalį Pašinianas praleido NVS valstybių vadovų tarybos posėdį, vykusį Biškeke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(5)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: