„Pasekmės bus baisios...“ Pentagono veteranas pakraupęs. Skelbia apie JAV veiksmus Ukrainoje  ()

Dimmickas įspėjo apie skaudžias pasekmes, kurios gali kilti, jei JAV tvirtai nerems Ukrainos, įskaitant Rusijos skatinimą ir silpną signalą Kinijai dėl Taivano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono veteranas pulkininkas Mattas Dimmickas interviu „The Times“ išreiškė didelį susirūpinimą dėl galimybės, kad Respublikonų partija atšauks paramą Ukrainai ar NATO, nes tai labai prieštarauja jų tradicinei saugumo politikai ir gali pakenkti didelėms JAV investicijoms į nacionalinį saugumą remiant Ukrainą.

„Esu tikras, kad Ronaldas Reiganas vartosi karste ir stebisi, kas nutiko jo partijai. Atrodo, kad jie trokšta išplėšti Rusiją iš pralaimėjimo gniaužtų. Atrodo, kad respublikonai nori, jog Putinas laimėtų“, – sakė jis.

„Donaldo Trumpo simpatijos Putinui yra tokios gilios, kad jam būnant valdžioje teko jį surakinti antrankiais, kad Amerika būtų apsaugota nuo jo blogiausių instinktų“, – sakė Dimmickas. 

Anksčiau jis negalėjo dirbti su Rusija dėl labai griežto Kongreso sankcijų režimo, pridūrė pareigūnas.

Jis kritikavo tiek D. Trumpo administracijos nepastovius politinius metodus, tiek J. Bideno administracijos atsargią strategiją teikti ribotą karinę paramą Ukrainai, sakydamas, kad griežtesnė pozicija galėjo užkirsti kelią Rusijos stiprėjimui ir išgelbėti žmonių gyvybes.

 

Dimmickas baiminasi, kad D. Trumpo partija atsisakys Ukrainos ar net NATO – nors jis yra šiek tiek malonesnis Bidenui, pažymi „The Times“.

Dimmickas įspėjo apie skaudžias pasekmes, kurios gali kilti, jei JAV tvirtai nerems Ukrainos, įskaitant Rusijos skatinimą ir silpną signalą Kinijai dėl Taivano.

Jis pabrėžė, kad suteikus Ukrainai išteklius, kurių jai reikia Rusijai nugalėti, būtų išvengta konfliktų ateityje, ilgainiui būtų sutaupyta pinigų ir amerikiečiai išvengtų globalių pasekmių, įskaitant branduolinio karo pavojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()