„Visiškas žlugimas.“ Maskva nebegali baigti karo. Kas nutiko (Video)  ()

Ar Vladimiras Putinas iš tikrųjų nori, kad karas Ukrainoje baigtųsi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorikas tyrėjas, socialiniame tinkle „X“ pasirašantis „ChrisO_wiki“, peržvelgęs Rusijos politologo Vladimiro Pastuchovo komentarus teigia, kad V. Putinas yra „priklausomas nuo karo kaip nuo narkotikų“, ir kad jo tęsimas neribotą laiką yra būtinas režimo išlikimui.

V. Pastuchovas – Londono universitetinio koledžo Slavistikos ir Rytų Europos studijų mokyklos garbės vyresnysis mokslinis bendradarbis – „YouTube“ laidoje kalbėjosi su ištremtu Rusijos verslininku Michailu Chodorkovskiu.

Pastuchovas iškėlė klausimą, ar Putinas gali leisti sau bet kokią taiką ar karo nutraukimą, kad išeitų nugalėtoju. 

„Karas Putinui ir režimui tapo „gelbėjimosi ratu“. Tai senas vaistas nuo bet kokios revoliucijos. Ir jis nuo šio metodo užsikabino kaip nuo narkotikų“, - teigia V. Pastuchovas.

Jis taip pat pažymi, kad karas gali būti naudojamas gyventojams kontroliuoti: „Karo sąlygomis suaktyvėja tokios senos sąmonės struktūros, tokie seni instinktai, kad niekas negali jų nutraukti. Grėsmės sąlygomis gauja visada susitelkia aplink lyderį.“

Pastuchovas sako, kad be karo trikdžių žmonės pradės kelti nepatogius klausimus apie sąlygas Rusijoje, ypač apie Putino režimo siautėjančią korupciją, kurios pavyzdys – 1 mlrd. dolerių vertės rūmai Juodosios jūros pakrantėje.

 

M. Chodorkovskis pažymi, kad karo pabaiga sukels didelių ekonominių sunkumų: „Įsivaizduokime, kas nutiks, jei pradėsime atsipalaiduoti [karo ekonomiką]. Kai ją likviduojate, turite arba mokėti žmonėms mažiau, arba skirti jiems socialines išmokas. Tai veikia žmones psichologiškai, visi supranta, kad socialinės išmokos nebus mokamos amžinai. O žmonės, kurie surinkinėja ginklus, yra ta pati politinė bazė, kuri remia Putiną.“

„Atsipalaidavimas“ ekonominiu požiūriu kainuos ne mažiau, bet politiniu požiūriu kainuos daug daugiau, teigia Chodorkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(6)
(18)

Komentarai ()