F-16 prieš MiG-29. Ko tikėtis iš tokios dvikovos (Video)  ()

Rusai taps isteriški, kai Ukraina gaus naikintuvus F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš vadinamųjų Rusijos „ekspertų“ pareiškė, kad Rusijos lėktuvas tariamai dominuos oro mūšyje tarp MiG-29 ir F-16. Pavyzdžiui, rusiškas yra „modernesnis“ nei amerikietiškas. Tačiau šį tūkstantmetį oro mūšių nėra.

Karo ekspertas, instruktorius pilotas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas pažymėjo, kad MiG-29 tiesiog negalės priartėti prie F-16. Taip yra todėl, kad amerikiečių naikintuvas jį pastebės iš anksto ir sunaikins raketa.

„Visas oro mūšis iš esmės yra raketų ir aptikimo, sekimo ir naikinimo sistemų mūšis. Orlaivis daugiausia naudojamas kaip platforma, o ne oro kovoms“, – pažymėjo R. Svitanas.

Jis pridūrė, kad tie „ekspertai“, kurie lygina taktinius ir techninius duomenis, tiesiog neteisingai mato kovinių operacijų vystymąsi ore.

„Jei F-16 apsisuka, turite įjungti MiG-29 variklių forsažą ir turėti laiko pabėgti. Ir net tada tai nesuveiks - raketa pasivys“, – pabrėžė lakūnas-instruktorius.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pirmininkas Jurijus Ihnatas sakė, kad norint atnaujinti senąjį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvų parką, reikia 128 amerikiečių naikintuvų. Tačiau iki metų pabaigos Ukraina gali gauti tik 6. J. Ihnato teigimu, virš okupuotos Ukrainos teritorijos vienu metu danguje yra 8-9 Rusijos lėktuvai.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas pažymėjo, kad svarbu ne orlaivių skaičius, o tai, kiek taikinių šis orlaivis gali susekti ir sunaikinti. O vidutinės specifikacijos F-16 šiais rodikliais yra geresnis už rusiškus lėktuvus.

„Nesvarbu, kiek jų (rusų orlaivių) ten kabėtų, 6 mūsų lėktuvai F-16 atliks konkrečią kovinę misiją“, – pabrėžė Romanas Svitanas.

Tačiau kartu su oro gynybos sistemomis. Be to, norint „pamatyti“, reikalingos papildomos radijotechninės kariuomenės sistemos. AWACS didelio nuotolio radarų aptikimo ir valdymo sistemos gali papildyti informaciją Amerikos naikintuvams.

 

Tai yra, reikalingas visas kompleksas priemonių, prie kurių prisijungę F-16 gali nuvaryti keliolika ar keliasdešimt rusiškų lėktuvų. Ir taip pat – pradėti „dirbti“ su Rusijos oro gynybos sistema.

„Seni sovietiniai lėktuvai Su-24, Su-25, Su-27, MiG-29, L-39, malūnsparniai. Tai reiškia, kad trijų porų, 6 orlaivių pagalba galime sukurti visišką pranašumą tam tikroje vietoje tiek ore, tiek ant žemės“, – pabrėžė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(4)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: