Jis jau danguje! Užfiksuotas pirmasis JAV superginklo skrydis (Foto, Video)  ()

JAV oro pajėgos neslėpė B-21 „Raider“ skrydžio, kurį stebėjo beveik pusšimtis žiūrovų. Naujausias bombonešis sėkmingai paleistas iš gamybinės įmonės oro bazės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijoje įvyko pirmasis atviras JAV oro pajėgų bombonešio B-21 „Raider“ skrydis. Bombonešis buvo sukurtas griežtai paslaptyje, tačiau lapkričio 10 dieną internete pateko vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas slaptas lėktuvas skrydžio metu. Apie įvykio detales papasakojo agentūra „Reuters“.

„Reuters“ nurodo, kad tolimojo nuotolio strateginį bombonešį B-21 „Raider“ sukūrė „Northrop Grumman“. Kompanijos gamybinės patalpos yra Palmdeilo mieste Kalifornijoje, būtent iš ten pakilo naujausias JAV oro pajėgų lėktuvas, rašoma agentūros straipsnyje.

Skrydis užfiksuotas 6.21 val. Kalifornijos laiku (apie 16.21 val. Lietuvos laiku). Renginį stebėjo apie 40 entuziastų fotografų, skelbia „Reuters“. Kartu jie pabrėžia, kad JAV oro pajėgos oficialiai nepranešė apie naujausio orlaivio skrydį, tačiau to ir neslėpė.

 

Vienas iš stebėtojų nufilmavo į dangų kylantį slaptą bombonešį. Vaizdo įraše matyti orlaivio forma ir kai kurios jo dizaino ypatybės.

„B-21, kurio skraidančių sparnų konstrukcija yra tokia pati kaip ir jo pirmtako B-2, gali nešti ir įprastus, ir branduolinius ginklus“, – pažymima pranešime.

 

Pasak JAV oro pajėgų atstovės Anne Stefanek, „B-21 „Raider“ yra bandomajame skrydžio etape“. Šiuo metu gaminami šeši bandomieji lėktuvai.

Preliminariais duomenimis, naujasis bombonešis kainuos apie 750 mln. USD.

Pažymima, kad JAV oro pajėgos ateityje planuoja įsigyti mažiausiai 100 tokių orlaivių ir pradėti keisti B-1 ir B-2 bombonešių parką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(3)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: