Situacija kaista. Erdogano neapykanta Izraeliui pasiekė naują lygį  (1)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipa Erdoğanas atvyks į Vokietiją ir susitiks su kancleriu Olafu Scholzu. Vizitas nebus lengvas, nes Erdoğanas yra prieš Izraelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdoğanas apkaltino Izraelį ekspansiniu karu prieš teroristinę organizaciją „Hamas“ Gazos Ruože. Pasak jo, Izraelis bando „sukurti valstybę, kurios istorija siekia tik 75 metus ir kurios teisėtumu abejoja jo paties fašistai“. Erdoğanas abejoja Izraelio teise į valstbingumą.

Turkijos vadovas taip pat apkaltino Izraelį grasinus panaudoti branduolinį ginklą. Jis pridūrė, kad Izraelis turi „pažadėtos žemės iliuziją“.

Kitą savaitę Erdoğanas lankysis Vokietijoje, kur, neabejotinai, irgi pils purvą ant Izraelio kaip valstybės. Vokietija turi didžiulią turkų mažumą ir turkišką musulmonų bendruomenę. Turkų dvasininkai Vokieijoje kalba apie „genocidą“ Gazoje ir apie tai, kad „broliai ir seserys palestiniečiai“ gyvena „savo žemėje, priespaudoje, įkalinti neteisybėje“.

 

Erdoğanui artima musulmonų turkų bendruomenė pamoksluose girdi, kad Izraelis Gazos Ruožą puola be „Hamas“ kaltės. Penktadienį paskelbtame pamoksle sakoma: „Mūsų ryžtu ir pastangomis nusišypsos visi prispaustieji, ypač mūsų broliai ir seserys Palestinoje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(19)
(-14)

Komentarai (1)