„Buvau įsitikinęs, jog žūsiu“. Bin Ladeną likvidavęs JAV karys atskleidė negirdėtų detalių apie operaciją  ()

Robas O'Neillas, sunaikinęs Osamą bin Ladeną, prisipažino, kad buvo įsitikinęs, jog mirs per misiją nužudyti teroristų lyderį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Lad Bible“.

Kalbame apie slaptą JAV specialiųjų pajėgų operaciją „Neptūno ietis“, įvykdytą Pakistane 2011 metų gegužės 2 dieną. Jos tikslas – sugauti arba likviduoti islamistinės teroristinės organizacijos „Al-Qaeda“ lyderį Osamą bin Ladeną. Dėl to žuvo O. bin Ladenas, jo sūnus, kurjeris, taip pat kurjerio brolis ir žmona.

R. O'Neillas anksčiau dažnai kalbėdavo apie misiją ir su ja kilusią emocinę sumaištį, tačiau šį kartą prisipažino, jog nemanė, kad iš jos išeis gyvas.

„Mes iš tikrųjų vadinome save kankinių brigada. Žinojome, kad mirsime“, - sakė jis.

Pasak kario, jis ir kiti manė, kad bus nužudyti arba baigs „trumpą gyvenimą Pakistano kalėjime“.

„Nebuvo kur eiti. Neturėjome nieko. Bet su tuo sutikome. Turėjau vaikiną, kuris man pasakė: „Jei mes mirsime, aš turiu žinoti, kodėl mes mirštame.“ Ir teisingai. Mes pasakėme „Mes nepersekiojame O. bin Ladeno dėl šlovės ar pinigų. Mes siekiame Osamos bin Ladeno dėl vienišos motinos, kuri antradienį paliko savo vaikus pradinėje mokyklą, o po 45 minučių iššoko į mirtį iš dangoraižio, nes tai geresnė alternatyva, nei bet koks jo viduje vykstantis pragaras... Ji niekada neturėjo kovoti. Turėjome kovoti“, – pridūrė O'Neillas.

 

Nepaisant mirties grėsmės komandai, Robas sako, kad jie nejautė baimės ir sutiko, kad jų gyvenimas tuoj baigsis. Jis sakė, kad mirtis yra tai, ko mes atėjome.

Jis taip pat kalbėjo apie momentą, kai susidūrė akis į akį su O. bin Ladenu. Robas sako iš karto atpažinęs teroristą iš nosies, barzdos, ūgio ir lieknumo. „Al Qaeda“ lyderis nepasidavė, todėl buvo priimtas sprendimas į jį atidengti ugnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()