Branduolinei programai iškilo grėsmė. Kas nutiko JAV megaginklui „Sentinel“  ()

Iš pradžių visos programos „Sentinel“, kuri turėtų pakeisti dabartinį „Minuteman III“, kaina sieks apie 100 mlrd. USD. Tačiau iškilo finansavimo sunkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgų sekretorius Frankas Kendalas sakė, kad viena iš JAV branduolinių programų patiria sunkumų ir kelia jam didelį nerimą. Kalbame apie tarpžemyninę balistinę raketą LGM-35A „Sentinel“, kuri turėtų pakeisti LGM-30G „Minuteman III“. Tai pranešė „Defense News“ stebėtojai.

Kalbėdamas per internetinį Naujojo Amerikos saugumo centro renginį, sekretorius pažymėjo, kad strateginis bombonešis B-21 „Raider“ ir programa „Sentinel“ yra Jungtinių Valstijų branduolinės triados dalis. Abi programas vykdo „Northrop Grumman“ ir jos „negali žlugti“.

Tuo pačiu metu Kendalas atsisakė gilintis į problemas, su kuriomis susiduria „Sentinel“, motyvuodamas tuo, kad jis neturi atitinkamų įgaliojimų. Tačiau jis pabrėžė, kad kai kurie programos aspektai, pavyzdžiui, ryšių ir valdymo infrastruktūros statyba, taip pat pačios raketos gamyba, pasirodė labai sunkūs.

„Sentinel“ yra viena didžiausių ir sudėtingiausių programų, kurias aš kada nors mačiau. Tai gali būti tam tikra prasme didžiausia programa, kurios oro pajėgos kada nors ėmėsi", - sakė sekretorius.

 

Anot jo, „Northrop Grumman“ turėjo sunkumų dėl finansavimo. Iš pradžių bendra „Sentinel“ kaina sieks apie 100 milijardų dolerių, tačiau kai kurios išlaidos gali padidėti eksploatacijos metu.

„Gilindamiesi į programą, vis geriau suprasdami, ką turėsime daryti, nustatome kai kuriuos dalykus, kurie kainuos pinigus. Bandome įvertinti, kiek tai kainuos ir kokius koregavimus dėl to turėsime atlikti“, – paaiškino Kendalas.

Šiuo metu, JAV atskaitomybės biuro (GAO) duomenimis, programai įgyvendinti trūksta specialistų, taip pat kyla problemų dėl tiekimo grandinės ir programinės įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()