[ŽT] „Prie rytinės sienos reikia įtvirtinimų.“ Suomijoje ruošiasi karui su Rusija. Kas nutiko  (1)

Suomijos ambasadorius JAV Mikko Hautala teigia, kad Suomijos saugumą gali sustiprinti įtvirtiniamai prie rytinės šalies sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diplomatas Mikko Hautala mano, kad Suomijos rytuose turėtų būti paruoštos gynybinės pozicijos. Pasak jo, karas Ukrainoje parodė, kad įtvirtinimai yra svarbūs net ir šiuolaikiniame kare. Anot Hautalos, įtvirtinti pozicijas būtų išmintinga dar taikos metu, nes statybos atima daug laiko ir kitų resursų. Ambasadorius teigia, kad karas Ukrainoje parodė, kad jei gynybos pajėgos turi kelis mėnesius įsikasimui, labai sunku per tuos įtvirtinimus prasibrauti.

Pro įtvirtinimus sunku prasibrauti, bet, pasak Mikko Hautala, jie turėtų ir prevencinį poveikį. Be to, įtvirtinimai NATO sąjungininkams parodytų Suomijos pastangas suvaldyti rizikas prie rytinės sienos. Tiesa, Hautala nemano, kad Suomija turi poreikį pranešti savo partneriams apie norą gintis - jis ir taip akivaizdus.

 

Be to, Hautala pastebi, kad įtvirtinimai padėtų vietinėms statybų bendrovėms. Jie būtų brangūs, bet tos investicijos būtų ne tik į gynybą, bet ir į vietinę statybų pramonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai (1)