[ŽT] Kodėl rusų karo lėktuvai artinosi prie NATO oro erdvės? Šiurpą keliančios raumenų demonstracijos  ()

Lapkričio 16 d. Norvegija kėlė savo naikintuvus perimti Rusijos karinių lėktuvų grupę, kuri artėjo prie NATO oro erdvės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Norvegijos 5-osios kartos naikintuvai identifikavo 2 Tu-160 bombonešius, 2 MiG-31 ir 2 Il-78 „Midas“. Rusų lėktuvai netrukus po to, kai susitiko su F-35, grįžo į Rusiją“, - paskelbė NATO oro pajėgų vadovybė.

Pabrėžtina, kad rusų lėktuvai nepasiekė NATO oro erdvės ir, tikriausiai, į ją net neketino keliauti. Tai kodėl jie ten skrido? Lėktuvų perkėlimo į kitą aerodromą skrydis atmestinas, nes, kaip pranešė NATO oro pajėgų vadovybė, po susitikimo su F-35 naikintuvais rusų lėktuvai grįžo namo.

 

Atkreiptinas dėmesys į šios grupės sudėtį. Tu-160 yra viršgarsiniai strateginiai bombonešiai, galintys suduoti ir branduolinį smūgį, ir leisti sparnuotasias raketas. MiG-31 lėktuvai nuo karo Ukrainoje pradžios žinomi kaip „Kinžal“ raketų paleidimo platformos. Na, o Il-78, NATO vadinami „Midas“, yra degalų papildymo ore lėktuvai.

Kas vyksta? Skrydis vykdytas dėl vienos iš šių priežasčių:

  • tai buvo eilinės pratybos. Prieš kelias dienas Ukrainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas pranešė, kad dabar MiG-31K ore praleidžia daug daugiau laiko, todėl po šių orlaivių pakilimo Ukrainoje ilgiau skamba oro pavojaus sirenos. Ihnato teigimu, rusai šiuo metu treniruojasi atlikti degalų papildymą ore.
  • Rusija tikrina NATO oro erdvės apsaugą. Savaime aišku, tokia didelė lėktuvų grupuotė į oro erdvę nepastebėta patekti negali. Tačiau gali būti, kad rusai norėjo patikrinti, kada ir kur NATO naikintuvai juos pasitiks. Ir kokiomis pajėgomis.
  • Rusija demonstruoja raumenis. Tai, žinoma, labai brangus simbolinis aktas, bet tokios raumenų demonstracijos nėra retos. NATO lėktuvai irgi tai kartais daro.
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()