Nerealus video! Ukrainos karo lėktuvas „prašnioja“ pro pat sraigtasparnį. Ir tai dar ne viskas  ()

Ukraina paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota taktinių lėktuvų Su-25 ir MiG-29 kovinė operacija fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veiksmas šiame vaizdo įraše greičiausiai įvyko šių metų vasarą. Šiuose kadruose galime pamatyti daug įspūdingų akimirkų, pavyzdžiui, Su-25 skrydį nedideliame aukštyje virš vieno iš ukrainiečių Mi-8 arba atakos lėktuvų manevrus poromis.

Tačiau čia verta atkreipti dėmesį į dar vieną dalyką, būtent, kad MiG-29 čia atlieka oro priedangos funkciją ir kad čia matyti gana nelogišką santykį „vienas naikintuvas dviems atakos lėktuvams“.

Iki šios akimirkos buvo girdėti daug informacijos, pavyzdžiui, apie tai, kodėl dabar sovietinio tipo naikintuvai ginkluotosiose pajėgose neatitinka šiuolaikinių oro mūšių reikalavimų, ypač palyginus su Rusijos Su-34 ir Su-35. Arba – apie tai, kad tie patys MiG-29 buvo pritaikyti kaip priešradarinių raketų AGM-88 HARM ar valdomų oro bombų JDAM-ER nešėjai.

Atsižvelgiant į tai, gali atrodyti labai netikėta pamatyti tą patį MiG-29, atliekantį oro priedangos užduotį atakos lėktuvams. Nes ne kartą buvo akcentuojamas modernių naikintuvų ir technologijų poreikis Ukrainos aviatoriams.

 

 

Tačiau, kita vertus, Ukrainos aviatoriai negali vykdyti oro antskrydžių prieš rusų užpuolikus be naikintuvo priedangos. Todėl panašu, kad atakos lėktuvų naikintuvų palydėjimas turi ir techninę, ir moralinę reikšmę, gali suteikti daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Pilnas video čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()