Rusijos propagandistai klykia. Naikintuvu Su-27 „pabėgo“ Ukrainos pilotas. Kas vyksta?  ()

Pasak RosZMI, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vyresnysis karininkas tariamai bendradarbiavo su įsibrovėliais nuo pat plataus masto invazijos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 18 dieną Rusijos propagandistai aktyviai skleidžia informaciją apie Ukrainos oro pajėgų piloto „pabėgimą“ į Rusiją pavogtu lėktuvu Su-27. Dabar jį esą tikrina specialiosios tarnybos.

Pirmasis apie ukrainiečio lakūno „pabėgimą“ pranešė rusų tinklaraštininkas Aleksejus Vojevoda. Jis taip pat yra karo pilotas ir sraigtasparnio Ka-52 pilotas. Vojevoda pasakoja organizavęs padalinio vado, vyresniojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko „pabėgimą“.

Vadinamasis „DLR“ informacijos ministras Danilas Bezsonovas pažymėjo, kad lakūnas neva slapta bendradarbiavo su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios.

Ukrainos reakcija

Ukrainos gynybos ministerijos GUR atstovas agentūrai UNIAN pareiškė, kad ši informacija yra visiška netiesa.

„Tai primityvus ir pasenęs girto Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo lygio kliedesys“, – sakė GUR atstovas Andrijus Jusovas.

 

Rusijos informacinė ir psichologinė operacija su ginkluotųjų pajėgų pilotu yra atsakas į masinį Rusijos okupantų, ypač karininkų ir lakūnų su įranga, pasidavimą ir perkėlimą į Ukrainą, sako Jusovas.

Leidinio „Ukrainos Pravda“ šaltiniai pridūrė, kad visi Ukrainos karinių oro ir sausumos pajėgų pilotai yra savo vietose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(9)
(127)

Komentarai ()