Skrydis daugiau nei 400 km. JAV galingai išbandė ATACMS pakaitalą (Video)  ()

Bandymų metu buvo patikrinta, ar raketa nesuirs atliekant itin greitus manevrus nedideliais atstumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV armija patvirtino sėkmingai išbandžiusi raketą „Precision Strike“, kuri buvo paleista iš „High Mobility Artillery Missile System“ (HIMARS) raketų sistemos. Bandymų metu raketa sėkmingai pataikė į taikinius, o smūgio parametrai atitiko lūkesčius. Išsamią testo informaciją pranešė JAV Gynybos departamento Vizualinės informacijos sklaidos tarnyba ir „Lockheed Martin“.

Nurodoma, kad „Precision Strike Missile Increment 1“ bandymai White Sands poligone vyko 2023 metų lapkričio 1 dieną. Skrydžio metu buvo analizuojama nemažai rodiklių: trajektorija, mirtingumas, pažeidimo kampo vertikalumas, aukštis. Dėl to raketa parodė, kad ji susidoroja su nominaliomis numatomomis šių rodiklių vertėmis.

Galutinė bandymų rezultatų ataskaita bus paskelbta po mėnesio – 2023 m. gruodžio mėn. Tačiau gauti duomenys leidžia priimti raketą „Precision Strike Missile Increment 1“ (PrSM) į tarnybą JAV armijoje, teigia Gynybos ministerija. Procesas prasidės jau pirmąjį 2024 m. ketvirtį. Pabrėžiama, kad raketa pakeis ATACMS, nes pasižymi didesniu mirtingumu, nuotoliu ir tikslumu.

 

Bandymų metu buvo patikrinta, ar „Precision Strike“ nesuyra manevruojant nedideliais atstumais viršgarsiniu greičiu. Išsiaiškinta, kad ji sėkmingai „išlaiko vientisumą“.

PrSM yra naujos kartos JAV armijos didelio nuotolio tiksli raketa, galinti neutralizuoti taikinius daugiau nei 400 kilometrų atstumu. Raketa tinkama naudoti su sistemomis HIMARS ir M270.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()