„Reikia atgaivinti Vokietijos armiją.“ Skelbia apie Baltijos šalių puolimą  (15)

Karo Ukrainoje įšaldymas yra vienas iš blogiausių šio konflikto pabaigos scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo Ukrainoje įšaldymas yra vienas iš blogiausių šio konflikto pabaigos scenarijų. Tai greičiausiai lems tai, kad nebaudžiamas blogis Rusijos Federacijos asmenyje pradės naują karą prieš NATO. Prie tokios išvados priėjo Vokietijos užsienio politikos draugijos (DGAP) ekspertai.

Organizacija paskelbė didelį tyrimą, pagal kurį, įšaldžius karą, Rusijos Federacija labai greitai atkurs savo karinę galią. V. Putino režimas, išlaikęs valdžią, ir toliau kurs savo militaristinę retoriką, ruošdamas šalį naujam karui. Dėl to viena iš NATO narių gali tapti agresijos auka.

„Rusija su savo imperinėmis ambicijomis yra didžiausia grėsmė NATO. Pasibaigus aktyviems karo veiksmams Ukrainoje, Maskvos režimui gali prireikti tik 6-10 metų, kad atkurtų savo ginkluotąsias pajėgas“, - sakoma straipsnyje.

Ekspertai rekomenduoja NATO apskritai ir ypač Vokietijai aktyviai ginkluotis ir demonstruoti jėgą Maskvai, taip sumažinant naujos galimos agresijos riziką.

 

„Aljansas turėtų būti pasirengęs sugebėti atremti Rusijos puolimą jau po 6 metų. Ilgesni terminai padidina karo riziką... Vokietija turi padaryti milžinišką šuolį: kuo greičiau padidinti Bundesvero personalą, išplėsti ginklų gamybą ir padidinti tvarumą“, - sakė ekspertai.

Jie teigia, kad nauja Rusijos agresijos auka gali tapti viena iš Baltijos šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(11)
(78)

Komentarai (15)