NATO ginkluojasi. JK skelbia, kas nutiko  ()

Jungtinė Karalystė pastebi karinių pajėgumų spartėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perimtų rusiškų technologijų ir ukrainiečių stebėjimų mūšio lauke dėka smarkiai išaugo Didžiosios Britanijos kariuomenės technologiniai pajėgumai, teigia Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey, praneša „Defense One“.

„Brangiai kainavusi patirtis ir rūgštūs mūšio išbandymai lėmė „neįtikėtiną Vakarų karinių pajėgumų pagreitį“, - sakė Jamesas Heappey.

Didžioji Britanija mokosi iš informacijos, kuria dalijasi Ukraina, įskaitant duomenis, gautus iš pažeistos Rusijos įrangos, sakė J. Heappey. Praėjus kelioms dienoms po Rusijos plataus masto invazijos 2022 m. vasarį, Ukraina pradėjo fiksuoti itin sudėtingas Rusijos elektroninės karybos sistemas ir kitą jautrią įrangą.

Didžioji Britanija taip pat atidžiai stebi, kaip Ukrainos mūšio laukuose veikia dovanoti britų ginklai ir įranga – pažangiausi prototipai ir standartinė įranga. (Lenkija daro tą patį su dovanotomis šarvuotomis transporto priemonėmis).

„Labai greitai sužinai, kas veikia, ir kas neveikia“, - sakė Heappey. - „Gynybos naujovių diegimo tempas NATO šalyse yra toks, kokio tikimasi karo metu. Žaibiškai auga karinė NATO galia.

Kai kurios Jungtinės Karalystės bendrovės, naudodamosi Ukrainos karių pranešimais, tobulina savo gaminius daug greičiau, nei tai būtų įmanoma kitu atveju, sakė Heappey.

Mūšio lauko stebėjimai netgi keičia bendrą Didžiosios Britanijos kariuomenės sampratą apie tai, kaip gali būti kariaujama ateities karuose.

 

Viena iš pagrindinių pamokų, sakė Heappey, yra ta, kad šiuolaikinėms kariuomenėms reikia atsisakyti tobulai sukonstruotų, bet lengvai sunaikinamų ginklų ir vietoj to sutelkti dėmesį į pigesnius ginklus, kurių skaičius ir įvairovė gali priblokšti priešininko sprendimų priėmimo galimybes.

Pasak jo, pamoka Britanijai yra ta, kad „nebūtina išleisti milijardų svarų mokesčių mokėtojų pinigų pačiam puikiausiam įmanomam ginklui“.

Didžioji Britanija siekia, kad gynybos gamintojai imituotų Ukrainos ginklų kūrimo patirtį, sakė Heappey, pabrėždamas greitį, prieinamumą ir greitą mūšio pamokų įsisavinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()