„F-16 nepakeis karo eigos“. Ukrainos oro pajėgos skelbia svarbią žinią  ()

Ukraina ruošiasi F-16 naikintuvų pasirodymui. Skeptikai teigia, kad šie naikintuvai nepakeis karo eigos ir neturės didesnės reikšmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai mokosi valdyti F-16 naikintuvus ir su jais pristatomas ginkluotės sistemas. Ukraina iki šiol stipriai nusileidžia Rusijai ore ir modernių naikintuvų pasirodymas galėtų tai pakeisti. F-16 ginkluotės veikimo nuotolis yra daug didesnis nei sovietinių naikintuvų. F-16 gali pamatyti priešą ten, iš kur priešas negali matyti jo. Bet skeptikai, įskaitant Estijos gynybos ministrą Hanno Pevkurą, kartoja, kad nors F-16 yra nuostabus ginklas, karo eigos jis nepakeis.

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas atsakė ministrui Pevkurui - „Lėktuvai pakeis karo eigą ir labai rimtai“.

Ihnatas pabrėžė, kad Ukrainai reikia modernių orlaivių, galinčių įgyti pranašumą ore. Kalbama apie tam tikras F-16 modifikacijas, kurios gali smogti taikiniams ant žemės ir ore. Ihnatas teigia, kad tokie naikintuvai turėtų apsaugoti Ukrainą nuo raketų ir bepiločių orlaivių atakų. Anot jo, F-16 galo reikšmingai paveikti karo eigą, nes suteiks priedangą antžeminėms pajėgoms ir privers rusų lėktuvus atsitraukti.

„Pažiūrėkite, kiek valdomų bombų paleidžia priešas. Aviacijos sistemų, tokių kaip F-16, pagalba mes galime sustabdyti tai, ką daro Rusija. Būtent išvaryti Rusijos aviaciją ir suteikti oro priedangą mūsų sausumos pajėgoms“, - pridūrė Ihnatas.

 

Ihnatas kalba apie rusų lėktuvų atakas, kurios vyksta be orlaivių įskridimo į Ukrainos oro gynybos zoną. Rusų orlaiviai priartėja, numeta bombas ar paleidžia raketas ir pasitraukia, nes žino, kad Ukraina jų pasiekti negali. Ilgesnis F-16 radarų nuotolis, ilgesnio nuotolio raketos ir elektroninės karybos galimybės galėtų tai pakeisti - Ukraina galėtų nuginti rusų lėktuvus toliau nuo savo sienų - ten, iš kur jie atakuoti negalėtų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(6)
(58)

Komentarai ()