„10 naikintuvų. Miške prie pat sienos.“ Neįtikėtina, ką Lenkijos kariuomenė padarė su MiG-29 (Foto)  ()

Amerikiečiai siuntė „dviprasmiškus signalus“ apie naikintuvų perdavimą. Lenkija nusprendė veikti savarankiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygoje „Lenkija karo metu“ aprašomi pirmieji Rusijos Federacijos plataus masto invazijos į Ukrainą mėnesiai, ypač Kyjivo ir Varšuvos sąveika šiuo laikotarpiu.

Knygoje rašoma, kad Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas skeptiškai vertino Ukrainos galimybes atsilaikyti, o Lenkijos prezidento kanceliarijos tarptautinės politikos departamento vadovas Jakubas Kumohas įtikino jį, kad ukrainiečiai laimės.

Pranešama, kad Lenkija nuo pat pradžių primygtinai reikalavo sunkiosios technikos perdavimo Kyjivui.

Knygoje taip pat minima, kad Vašingtonas sutiko perduoti tankus Ukrainai po Joe Bideno susitikimo su Andrzejumi Duda, tačiau amerikiečiai vis tiek siuntė „dviprasmiškus signalus“ apie naikintuvų perdavimą.

Pasak knygos autoriaus, Lenkija karinių lėktuvų perdavimo klausimu nusprendė veikti savarankiškai. Dėl to buvo išardyta apie dešimt lenkų naikintuvų MiG-29, o jų dalys paliktos prie Ukrainos sienos.

Tai įvyko 2022 m. gegužę, likus keliems mėnesiams iki oficialaus lėktuvų perdavimo.

„Lenkijos kariuomenė išardė 10 MiG-29 ir dalimis paliko miške netoli sienos su Ukraina. Kyjivas buvo informuotas apie „pamestas“ dalis, kurios vėliau buvo paimtos ir greitai surinktos Ukrainos sienos pusėje“, – savo knygoje „Lenkija karo metu“ rašo lenkų žurnalistas Zbigniew Parafianowicz.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(273)
(10)
(263)

Komentarai ()