Dar daugiau okupuotų teritorijų. Nepavykę kraupūs Rusijos užmojai karo pradžioje  ()

Jei Rusijai būtų pavykę surengti desantinį puolimą Mykolajivo ir Odesos regionų teritorijoje, regionai galėjo būti okupuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. per plataus masto invaziją Rusija planavo per Voznesenską pulti Mykolajivo sritį, kad visiškai kontroliuotų Ukrainos Juodosios jūros pakrantę.

Apie tai „Ukrinform“ rubrikoje kalbėjo Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas Serhijus Najevas.

Jo teigimu, 2022 m. kovą jis gavo šiuos duomenis iš žvalgybos vadovo ir davė įsakymą Ukrainos sausumos pajėgų operatyvinės vadovybės „Pietūs“ vadui generolui majorui Andrijui Kovalčiukui perkelti dalį karių į Voznesensko sritį.

„Prognozė išsipildė – kitą rytą priešas pradėjo veržtis į Voznesenską, tačiau ten jį pasitiko 80-osios atskiros oro šturmo brigados desantininkų dalinys ir daugiau nei parą naikino užpuolikų šarvuočius ir personalą. Kartu su tiltu buvo susprogdintas ir pats pirmasis priešo tankas, judėjęs per tiltą Voznesensko srityje“, - pažymėjo Najevas.

Tada įsibrovėliai, turėdami iki dešimties bataliono taktinių grupių, bandė rasti kelią aplink Voznesenską, tačiau juos apėmė ugnis.

 

„Jei priešui pavyktų pereiti per Voznesenską toliau abiejų regionų administracinėmis sienomis iki sienos su Moldova, tai Rusija turėtų galimybę įvykdyti desanto operaciją Mykolajivo ir Odesos regionų teritorijoje. Taip priešas turtų galimybę užimti ne tik pakrantėje esančius miestus Mykolajivą ir Odesą, bet ir visą regioną. Tokiu atveju Ukraina būtų netekusi priėjimo prie Juodosios jūros. Mūsų ekonomika to nebūtų atlaikiusi“, – mano Ukrainos vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(4)
(57)

Komentarai ()