Scenarijus – puolimas prieš Lenkiją. Didžiausi NATO „karo veiksmai“ nuo Šaltojo karo laikų  ()

Lenkijoje laukia monstriniai įvykiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinės pratybos, pavadintos „Drakonas-24“, prasidės 2024 m. vasario 25 d., per antrąsias Rusijos Federacijos plataus masto invazijos į Ukrainą metines. Manevruose dalyvaus apie 20 000 karių iš devynių šalių, įskaitant Lenkiją, JAV, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Turkiją, Ispaniją ir kt.

Šiaurės Atlanto aljansas ruošiasi Lenkijos teritorijoje surengti didžiausias karines pratybas nuo Šaltojo karo pabaigos. Manevrai „Drakonas-24“ prasidės vasario 25 d. ir baigsis kovo 14 d. Apie tai lapkričio 21 dieną pranešė Lenkijos agentūra „Rzeczpospolita“.

Straipsnyje rašoma, kad pagal „Lenkijos kariuomenės“ vadovybę pratybų scenarijuje numatytas karinis atsakas į Lenkijos puolimą iš rytų. Pasirengimas „Drakonas-24“ poligonuose Dravsko, Nova-Demba, Bemovo-Piškės rajonuose, taip pat už karinių zonų ribų jau įsibėgėja.

Pratybose dalyvaus 15 000 Lenkijos karių ir keli tūkstančiai karių iš sąjungininkų šalių. Iš viso iš devynių šalių – amerikiečių, britų, prancūzų, vokiečių, ispanų ir turkų – apie 20 000.

 

Tarp jų – Lenkijoje dislokuotas 3-iosios JAV pėstininkų divizijos batalionas. Lenkijos pusėje pagrindines pajėgas sudarys sausumos pajėgos: visų pirma 11-oji Lubusko šarvuotoji kavalerija ir 16-oji Pomeranijos mechanizuotoji divizija.

Kariuomenė turės 3500 technikos vienetų, įskaitant apie 100 vikšrinių transporto priemonių. Manevruose dalyvaus tankai „Abrams“ ir K2, paleidimo įrenginiai „Chunmoo“ ir HIMARS, savaeigės artilerijos įrenginiai „Krab“ ir K9. Be lenkų tankų, pratybose dalyvaus amerikiečių, ispanų ir prancūzų tankai.

 

Be to, manevruose dalyvaus specialiosios paskirties padalinių, teritorinės gynybos, oro pajėgų ir karinio jūrų laivyno kariai. Taip pat gali būti, kad pratybose bus kviečiami dalyvauti rezervistai.

„Pirmojo „Drakonas-24“ etapo metu kariai veiks krizinės situacijos realybėje, o antrajame – jau gynybinės operacijos metu. Scenarijuje daroma prielaida, kad mūsų šalis buvo užpulta iš rytų. Fonas, kurį paėmėme šias pratybas įkvėpė įvykiai Ukrainoje“, – pabrėžė Lenkijos kariuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()