Karšta! Užpulta JAV bazė. Atsakydami amerikiečiai pakėlė „Mirties angelą“  ()

JAV oro pajėgos nedelsdamos sureagavo į ataką, paleisdamos specialiųjų operacijų „skraidančią bateriją“ AC-130. Per atsakomąjį smūgį žuvo keli kovotojai, pranešė Pentagonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 21 d. Irano remiami kovotojai balistine raketa atakavo JAV Al Asado oro bazę Irake, dėl ko keli JAV kariškiai buvo lengvai sužeisti. Amerikos pajėgos nedelsdamos paleido į orą sunkiai ginkluotą JAV oro pajėgų specialiųjų operacijų lėktuvą AC-130, kuris atkeršijo kovotojams. Tai pranešė „ABC News“.

Pasak JAV pareigūnų, kovotojai iš sunkvežimio paleido trumpojo nuotolio balistinę raketą į JAV karius Vakarų Irake. Pasak Pentagono spaudos sekretorės Sabrinos Singh, tai buvo pirmas atvejis, kai balistine raketa buvo panaudota atakuojant amerikiečių karius nuo atakų prieš juos Irake ir Sirijoje serijos pradžios spalio 17 d. Pasak jos, JAV reakcija buvo „neatidėliotina“.

„Iš karto po atakos rajone buvęs JAV karinis lėktuvas AC-130 surengė savigynos smūgį prieš Irano kovotojų automobilį ir kelis šioje atakoje dalyvavusius Irano kovotojų darbuotojus“, – sakė sekretorė.

 

Tą pačią informaciją patvirtino ir amerikiečių brigados generolas Patas Ryderis. Jis patikslino, kad per smūgį buvo sužeisti aštuoni JAV kariai, o keli proiranietiški kovotojai žuvo per atsakomąjį smūgį.

Kodėl AC-130 vadinamas „Mirties angelu“?

Šis unikalus gynybos mechanizmas yra skirtas išvengti karštį sekančių priešo raketų. AC-130 yra žinomas kaip „Mirties angelas“ dėl savo mirtingumo ir poveikio artimame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(2)
(98)

Komentarai ()