NATO prabilo apie „Karinį Šengeną“ Europoje. Kam jo reikia  ()

NATO Logistikos vadovybės vadovas Aleksandras Sollfrankas sakė, kad Aljansas dabar susiduria su karių judėjimo visoje Europoje problemomis. Tam pirmiausia trukdo biurokratija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galiausiai NATO planuoja Europoje sukurti vadinamąjį „karinį Šengeną“. Anot generolo leitenanto, tai leis NATO greitai perkelti karius galimai susidūrus su Rusija, rašo  „Reuters“.

A. Sollfrankas pabrėžė, kad Europoje gali būti įvestas „karinis Šengenas“. Tai galėtų būti laisvo karinio praėjimo zona, panaši į Šengeno zoną, kuri leistų laisvą kariuomenės judėjimą didelėje Europos Sąjungos dalyje.

„Karo Ukrainoje įkarštyje Rusija per dieną iššaudavo 50 tūkst. artilerijos sviedinių. Šie sviediniai turi pasiekti haubicas. Todėl būtina sukurti sandėlius amunicijai, kurui, atsarginėms dalims“, – sakė generolas leitenantas.

Jis taip pat pažymėjo, kad „karinio Šengeno“ sukūrimui įtakos turi ir tai, kad NATO turėtų skubiai perkelti karius visoje Europoje.

„Mums pritrūksta laiko. Tai, ko nepadarysime taikos metu, nebus paruošta krizės ar karo atveju“, – pasakė A. Sollfrankas.

Jis taip pat mano, kad NATO neturėtų skatinti Maskvos apsiskaičiuoti, parodydama, jog Kremliaus valdžia gali turėti šansų laimėti, nes Aljansas yra nepasiruošęs. Generolas pažymėjo, kad NATO turi būti priekyje ir parengti karinių operacijų teatrą dar gerokai anksčiau nei bus pradėtas taikyti kolektyvinės gynybos sutarties 5 straipsnis.

 

Čekijos prezidentas P. Pavelas sakė, kad NATO valstybės narės ruošiasi karui su Rusija. Taip gali nutikti, jei Ukrainai bus leista pralaimėti kovoje su šalimi agresore.

Čekijos valstybės vadovas pabrėžė, kad jei konfliktas Ukrainoje bus įšaldytas, tai leis Kremliui laimėti laiko atnaujinti agresiją prieš Europos šalis. Anot jo, Rusijos kariuomenė gali net pasipriešinti Šiaurės Atlanto aljansui.

P. Pavelas taip pat pažymėjo, kad Europa ir NATO Rusiją suvokia kaip didžiausią realią grėsmę. Jis pabrėžė, kad negalima atmesti atakos po plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: