Valgo sniegą ir geria iš balos. Okupantai vis dažniau nori pabėgti iš Ukrainos  ()

Žurnalistų teigimu, mobilizuoti rusai skundžiasi požiūriu į dalinius. Dauguma jų į mūšį išmetami nepasiruošę, o tai priveda prie didžiulių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai pradeda pavargti nuo karo Ukrainoje ir skųstis represijomis. Tai liudija perimti telefoniniai pokalbiai, rašo „Associated Press“.

Pastebima, kad artėja antroji visavertė žiema, kai tęsiasi karo veiksmai. Tuo pat metu daugėja rusų karių, norinčių pabėgti iš fronto.

„Telefoniniai skambučiai parodo retą įžvalgą apie karą rusų akimis – perspektyvą, kuri retai pasiekia Vakarų žiniasklaidą, daugiausia dėl to, kad Rusija padarė nusikaltimą nuoširdžiai kalbėti apie konfliktą Ukrainoje“, – sakoma pranešime.

Telefoniniuose pokalbiuose rusai pasakoja, kaip karas vystėsi beveik dvejus metus. Iš pradžių Kremlius į fronto linijas siuntė profesionalius karius, kurie užtikrino invaziją 2022 metų vasario 24 dieną, tačiau dabar situacija pasikeitė.

Priešas pasitelkia visų socialinių sluoksnių vyrus, kurie tarnauja „alinančiomis sąlygomis“.

Žurnalistai taip pat sugebėjo patikrinti tų okupantų, kurių balsai girdisi pokalbiuose, tapatybes, o su kai kuriais iš jų net užmegzti dialogą. Taip pat buvo galima pasikalbėti su jų artimaisiais.

 

„Šiuose skambučiuose girdimi vyrų, kurie nepabėgo ar negalėjo pabėgti nuo mobilizacijos, balsai. Vieni neturėjo pinigų, neturėjo išsilavinimo, neturėjo galimybių. Kiti tikėjo patriotine pareiga“, – rašoma pranešime.

Okupantai savo pažįstamiems pataria bet kokia kaina vengti mobilizacijos, tačiau jei aplinkybės to neleidžia, rekomenduoja kreiptis į kokią privačią karinę bendrovę, rašo žurnalistai. Visa priežastis ta, kad būtent jie siunčiami į mūšį nepasiruošę.

„Buvo taip, kad buvo balos, lijo lietus, o vaikinai gėrė iš tų balų. Snigo, o sniegas net nepasiekė žemės, vaikinai jį pagavo ir suvalgė“, – dalijasi mobilizuotasis.

 

Taip pat didelis Rusijos mobilizuotų piliečių mirtingumas, kuris gali siekti 30 proc. Priešui tapo norma, kad iš mūšio negali grįžti nei vienas žmogus iš dalinio, tačiau ištrūkti atgal į Rusiją šansų praktiškai nėra, nes jiems gresia teismas arba egzekucija.

Beje, žurnalistai prisiminė atvejį, kai vienas iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių dešimčiai dienų išvyko namo, nes per eismo įvykį žuvo jo paties brolis. Dėl to rusai jį užregistravo kaip dezertyrą, nors jis turėjo visus oficialius atostogų dokumentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()