„Paleistos balistinės raketos.“ Audra jūroje. Užpultas JAV karo laivas USS „Mason“  ()

Amerikiečių laivas kartu su savo partneriais reagavo į nežinomų asmenų grupės bandymą užgrobti prekybinį laivą „Central Park“. Atrėmę bandymą užgrobti laivą, Jemeno husiai paleido raketas į JAV laivą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-28 „Paleistos balistinės raketos.“ Audra jūroje. Užpultas JAV karo laivas USS „Mason“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jemeno husių sukilėliai Adeno įlankoje užgrobė komercinį tanklaivį „Central Park“. Laivui į pagalbą atskubėjo amerikiečių minininkas USS Mason ir jo partneriai. Jie išlaisvino prekybinį laivą, bet tada Irano įgaliotiniai paleido į minininką dvi balistines raketas. Tai pranešė JAV centrinė vadovybė.

Lapkričio 26 d. minininkas USS Mason kartu su sąjungininkų laivais reagavo į prekybinio laivo „Central Park“, nelaimės iškvietimą, kurį užpuolė nežinomas subjektas. Koalicija sugebėjo išlaisvinti laivą. Vėliau penki užpuolikai bandė pabėgti maža valtimi. Amerikiečių karo laivas persekiojo bėglius ir privertė juos pasiduoti. Prekybinio laivo įgula saugi.

Tada, lapkričio 27 d., apie 1.41 val., dvi balistinės raketos buvo paleistos iš Irano įgaliotinių Jemeno teritorijų, kurios buvo nukreiptos į minininką USS Mason ir laivą „Central Park“. Raketos nukrito apie 10 jūrmylių (18 km) nuo laivų. Tuo metu JAV karinio jūrų laivyno laivas baigė reagavimo į incidentus operaciją. Pažymima, kad laivų įgulos nariai nenukentėjo.

 

„Mes ir toliau dirbsime su sąjungininkais ir partneriais, siekdami užtikrinti tarptautinių laivybos kelių saugumą“, – sakė JAV armijos centrinės vadovybės vadas generolas Michaelas Ericas Kurilla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(5)
(104)

Komentarai ()