Neįtikėtina žinia iš Centrinės Azijos. „Paskutinė vinis į karstą.“ Putino konstrukcijos krachas  ()

Nuostabios žinios atkeliavo iš Centrinės Azijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visoje V. Putino užsienio politikos struktūroje, kurią iki esmės sukrėtė karas, girdisi trūkinėjimas. Dabar atėjo neįtikėtina žinia iš Centrinės Azijos. Putino konstrukcijos krachas.

Atrodo, neseniai Putinas ir Uzbekistano bei Kazachstano prezidentai stovėjo šalia ir šypsojosi. O dabar paaiškėja, kad Kazachstanas ir Uzbekistanas derasi su Prancūzija dėl naikintuvų, kurie pakeis MiG-29, MiG-31, Su-27 ir Su-30, pirkimo.

Apie tai rašo „Telegram“ kanalas „SerpomPo“.

„Su Kazachstanu, kiek suprantame, pirkimų klausimas yra tolima perspektyva. Tokajevas yra pakankamai atsargus žmogus. Galima manyti, kad ši tema buvo aptarta neseniai Macrono vizito Kazachstane metu. Tačiau net pati diskusija apie KSSO šalies NATO naikintuvų įsigijimą puikiai byloja apie tai, kaip Kazachstanas vertina šios organizacijos perspektyvas ir Rusijos vaidmenį joje (dar kartą „ačiū“ „specialiajai operacijai“ ir elgesiui per Azerbaidžano ir Armėnijos konfliktą).

Tačiau kalbant apie Uzbekistaną, atrodo, kad derybos yra pažengusios į priekį. Be to, jei tiesa, kad „Dassault Aviation“ atstovai šalyje lankėsi ne kartą, tuomet galime kalbėti apie „Rafale“ naikintuvų pirkimą. Anksčiau kalbėta apie 24 vienetus.

Apskritai, nors ir skirtingomis aplinkybėmis, procesas juda ta pačia kryptimi, kaip ir Armėnijoje – kuriant daugiašales saugumo garantijas, nesiremiant (kaip KSSO šalių atveju) tik Rusija.

 

 

Be to, bendradarbiavimas su Prancūzija turi aiškių pranašumų.

Galime pasveikinti puikų šių laikų geostrategą ir jo šalininkus su dar viena naujiena, kuri, kaip sakoma, įkalė paskutinę vinį į karstą. Be to, žinome, kad jie atsakys mus nuramindami. Tai, pasak jų, „dar negreitai“ arba „gali neįvykti“. Įprastas trumparegių nekompetentingų pasiteisinimas“, – rašo „Telegram“ kanalas „SerpomPo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai ()