Kvepia nauju karu. Bręsta naujas karštasis taškas  (1)

Pasaulis labai sparčiai ritasi Trečiojo pasaulinio karo link...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos valdžia pranešė, kad Šiaurės Korėja atstato pirminius saugumo postus, kuriuos išmontavo per ankstesnį 2018 metų Korėjų suartėjimo laikotarpį, didindama įtampą, kurią sukėlė neseniai Šiaurės Korėjos paleistas šnipinėjimo palydovas.

Apie tai rašo „The Independent“.

Leidinys primena, kad abi Korėjos anksčiau išardė arba nuginklavo 11 savo saugumo postų palei stipriai įtvirtintą sieną pagal 2018 metų susitarimą, kuriuo buvo siekiama sumažinti karinę priešpriešą. Tačiau susitarimui iškilo pavojus, nes abi Korėjos atvirai grasina jį nutraukti, augant priešiškumui dėl Šiaurės Korėjos palydovo paleidimo.

Praėjusį antradienį Šiaurės Korėjai paleidus į orbitą savo pirmąjį karinį šnipinėjimo palydovą, Pietų Korėja pareiškė, kad atsakys iš dalies sustabdydama susitarimą ir atnaujindama išankstinį stebėjimą iš oro.

 

Ji pavadino savo žingsnį „minimalia gynybine priemone“, reaguodami į paleidimą, kuris, pasak valdžios, yra susijęs su Šiaurės Korėjos ketinimu tobulinti savo raketų technologijas ir sukurti kosmoso stebėjimo sistemą.

Šiaurės Korėja nedelsdama sukritikavo Pietų Korėjos sprendimą, sakydama, kad ji atsakys už galingų ginklų dislokavimą pasienyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(63)
(-40)

Komentarai (1)