Smogiamoji grupė Persijos įlankoje. JAV siunčia lėktuvnešį „Eisenhower“  ()

JAV lėktuvnešis „Eisenhower“ kirto Hormūzo sąsiaurį ir įplaukė į Persijos įlankos vandenis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-28 Smogiamoji grupė Persijos įlankoje. JAV siunčia lėktuvnešį „Eisenhower“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juokai baigti. JAV smogiamoji grupė atvyko į Persijos įlanką.

Jungtinių Valstijų centrinė vadovybė (CENTCOM) sekmadienį paskelbė, kad lėktuvnešis „USS Dwight D. Eisenhower“ plaukė per Hormūzo sąsiaurį ir įplaukė į Persijos įlanką.

„Lapkričio 26 d. „Carrier Strike Group Eisenhower“ (IKECSG) baigė tranzitą per Hormūzo sąsiaurį, kad patektų į Persijos įlankos vandenis, o smogikų grupė toliau remia USCENTCOM misijas“, – soc. tinkle „X“ rašė CENTCOM.

IKECSG patruliuos strateginiame vandens kelyje, esančiame pietryčių Arabijos pusiasalyje, siekdama užtikrinti laivybos laisvę, pridūrė CENTCOM.

Kalbant apie susijusią plėtrą, CENTCOM pranešė, kad JAV karo laivas gavo iškvietimą iš komercinio tanklaivio Adeno įlankoje pusiasalio pietuose, tačiau tanklaivis dabar yra saugus.

„Lapkričio 26 d. „USS Mason“ (DDG 87) su sąjungininkų laivais iš mūsų koalicijos kovos su piratavimu darbo grupės (TF 151) ir susijusių orlaivių reagavo į nelaimės iškvietimą iš komercinio laivo, kad juos užpuolė nežinomas subjektas“, – sakė CENTCOM.

 

„Atvykę koalicijos elementai pareikalavo paleisti laivą. Vėliau penki ginkluoti asmenys nulipo nuo laivo ir bandė pabėgti savo maža valtimi. „USS Mason“ persekiojo užpuolikus, todėl galiausiai jie pasidavė.

CENTCOM patikino dėl tanklaivio įgulos saugumo.

Po netikėtos palestiniečių grupuotės „Hamas“ atakos spalio 7 d., pradėjusios naują konfrontacijos tarp palestiniečių grupuočių Gazoje ir Izraelyje etapą, Vašingtonas paskelbė stiprinantis savo penktojo laivyno pajėgumus regione, kurio misijos tęsiasi nuo Raudonosios jūros iki Persijos įlankos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()