Iki 5 km! Ką Ukrainoje išdarinėja tankai „Leopard 1A5“ (Video)  (3)

Tankistai teigia, kad kai kurios įgulos jau patvirtino, kad pataikė į Rusijos okupantų taikinius. Kovotojai atkreipia dėmesį į „Leopard 1A5“ tikslumą ir jo manevringumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė jau pradėjo naudoti tankus „Leopard 1A5“. Video tankistai parodė, kaip mašinos naudojamos Charkivo regione.

Danija pirmuosius tankus „Leopard 1A5“ perdavė rugsėjį. Kaip pažymima leidinyje, Ukrainos tankistai yra patenkinti mašinomis. Jie atkreipia dėmesį į mašinos tikslumą, manevringumą ir nuspėjamumą vairuojant. Artimiausiu metu Ukraina gaus dar 10 tankų, tvirtina žurnalistai.

„Realu pataikyti į taikinius iki 3,5–5 km atstumu, taip. Šios sistemos yra labai aktualios, nes šiuolaikiniai tankai, esantys priešo arsenale, negali mums pasipriešinti dideliais atstumais“, - sakė karininkas Vitalijus.

 

Taip pat vairuotojas-mechanikas Ruslanas sako, kad purve tanką vairuoti sunkiau, tačiau apskritai tankas labai manevringas. Anksčiau jis dirbo traktorininku, todėl įvaldyti „Leopard 1A5“ buvo gana lengva. Pasak kito kareivio Serhijaus, kariai jau turėjo kovinių užduočių, kurios atnešė okupantams nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(263)
(4)
(259)

Komentarai (3)