Triuškinantis smūgis įvaizdžiui. „Rusijos Juodosios jūros flagmanas yra Juodosios jūros dugne“  ()

Žurnalistai situaciją su Rusijos laivynu palygino su žeminančiu Rusijos imperatoriškojo laivyno pralaimėjimu Rusijos ir Japonijos kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laivynas patyrė triuškinantį pralaimėjimą kare Ukrainoje. Jo įvaizdis buvo negrįžtamai prarastas po to, kai Ukrainos antžeminės raketos sunaikino kreiserį „Moskva“. Tai didžiausias karo laivas, kuris buvo prarastas kovose nuo Antrojo pasaulinio karo. Apie tai rašo „The National Interest“.

Leidinyje situacija su Rusijos laivynu lyginama su žeminančiu Rusijos imperatoriškojo laivyno pralaimėjimu Rusijos ir Japonijos kare.

1905 m. gegužę per Cušimos mūšį Rusijos laivynas prarado antrąją ir trečiąją Ramiojo vandenyno eskadriles. Tada Rusija iš trečios pagal dydį karinio jūrų laivyno valstybės pasaulyje nukrito į šeštą.

O prasidėjus Pirmajam pasauliniam karui Rusiją vargu ar buvo galima pavadinti jūrų valstybe. Tas pats gali nutikti ir po karo Ukrainoje, pažymi leidinys.

Šiandien Rusijos Juodosios jūros flagmanas yra Juodosios jūros dugne, o jos flagmano lėktuvnešiui „Admiral Kuznecov“ vykdomas ilgus metus trunkantis modernizavimas. Ir vargu ar pavyks jį atkurti iki kitų metų pabaigos. Tai įvyks tik tuo atveju, jei Rusija galės išmokyti įgulą valdyti šį karo laivą. Jis taip ilgai nedirbo, tad tarnyboje tiesiog nėra jūreivių, turinčių darbo šiame lėktuvnešyje patirties.

 

Šį pavasarį taip pat buvo paskelbta, kad Rusijos Šiaurės laivyno flagmano branduoline energija varomas laivas „Kirov“ klasės branduolinis kovinis kreiseris „Piotr ​​Velikij“ bus nurašytas, nes jo modernizavimas yra per brangus. Be to, jo seserinis laivas „Admiral Nachimov“ nenaudojamas nuo 1999 m. ir dauguma karinio jūrų laivyno ekspertų abejoja jo galimybėmis, nes laivas yra senesnis nei daugelis jame tarnavusių jūreivių.

 

Per karą Ukrainoje buvo nuskandinta arba apgadinta dešimtys Rusijos karo laivų. Negana to, raketa pataikė ir į Rusijos Juodosios jūros laivyno štabą.

„Net jei karas Ukrainoje baigtųsi rytoj, o Rusija sugebėtų išlaikyti užimamas pozicijas, įskaitant Krymą, šis karas būtų Kremliaus nesėkmė, jame žuvo daugiau nei 200 tūkst. karių (galbūt iki 300 tūkst., remiantis duomenimis iš Kyjivo). Taip pat buvo sunaikinta nuo 2500 iki 3000 tankų ir daugiau nei 150 lėktuvų“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)

Komentarai ()