Hipergarsine raketa „numuštas“ JAV superbombonešis B-21 „Raider“. Kas vyksta?  (3)

Amerikiečių slaptas bombonešis B-21 „Raider“ turi žemą radaro parašą ir gali padaryti didelę žalą Kinijos oro gynybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos mokslininkai modeliuodami parodė, kad jų hipergarsinės raketos gali perimti slaptus amerikiečių lėktuvus, tokius kaip B-21 „Raider“. Tuo pačiu metu modeliuojant buvo atsižvelgta į galimybę bendrauti tarp raketų naudojant dirbtinio intelekto (DI) technologijas. Apie tai pranešė „South China Morning Post“.

Karinį modeliavimą atliko mokslininkų grupė, vadovaujama docento Chen Jun iš Siano Šiaurės vakarų politechnikos universiteto. Kinijos ekspertai nustatė, kad dėl naujausios įrangos ir novatoriškų strategijų Kinija turi pranašumą anksti aptikdama potencialaus priešo objektus.

„Imituotame kariniame scenarijuje įrangą, primenančią slaptą lėktuvą B-21 ir atitinkamą bepilotį orlaivį, sėkmingai perėmė Kinijos raketos „oras-oras“, kurios gali pasigirti įspūdingu didžiausiu 6 machų greičiu“, – sakoma pranešime.

B-21 galimybės

Kinijos ekspertai teigė, kad nors šis naujos kartos bombonešis gali išvystyti apie 1000 km/val. greitį, šiek tiek mažiau už garso greitį, jis vaidins pagrindinį vaidmenį JAV oro pajėgų strategijoje „Petetrating Counter Air“ (PCA), kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas galimam mūšiui su Kinijos kariuomene.

B-21 radaro parašas yra labai žemas, todėl konflikto atveju jis gali prasiskverbti giliai už fronto linijų ir numesti į Kiniją daugybę raketų ar bombų, sunaikindamas pagrindinę Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos (PLA) gynybos infrastruktūrą. Taigi, bombonešis kelia rimtą grėsmę Kinijos oro gynybos sistemai, kuri tradiciškai daugiausia priklauso nuo radarų perspėjimo sistemų, esančių sausumoje, jūroje ar oro platformose, pabrėžė ekspertai.

Kinijos raketų galimybės

 

Tuo pačiu metu Cheno grupės atlikti modeliavimai parodė, kad Kinijos vadinamųjų hipergarsinių raketų, turinčių naujovišką kietojo kuro impulsinį variklį, galia skrydžio metu gali laisvai kisti. Šios raketos iš pradžių gali pasiekti artimą kosmosą, o tada itin dideliu greičiu nusileisti ant priešo lėktuvų.

 

Simuliacijoje amerikiečių slaptas orlaivis su pažangiais jutikliais aptiko artėjančią raketą ankstyvoje paleidimo stadijoje. Jis nedelsdamas pasuko, kad išvengtų atakos, tačiau raketa akimirksniu persimetė į droną, kuris lydėjo B-21, o į atakos taikinį pataikė kita raketa, valdoma DI. Tai bombonešiui pasirodė gana netikėta.

„Dažniausiai manoma, kad hipergarsiniai ginklai gali atakuoti tik nejudančius ar lėtai judančius taikinius, nes juos sunku valdyti dideliu greičiu. Tačiau imituojamoje kovoje Kinijos raketos sugebėjo padaryti staigų posūkį netrukus po paleidimo. DI parengė keletą atakų planų, kurie anksčiau buvo laikomi neįgyvendinamais“, – padarė išvadą Kinijos ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(87)
(-67)

Komentarai (3)