Keistas pareiškimas apie NATO. Kas nutiko Peskovui?  (1)

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas padarė keistą pareiškimą apie NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Peskovas pareiškė, kad NATO „buvo sumanyta ir jos architektūra sukurta taip, kad iš esmės būtų įrankis konfrontacijai ir mūsų šalies [Rusijos] sutramdymui“.

Jis tarytum pamiršo, kad NATO buvo įkurta 1949 m., kai egzistavo SSRS, o laisvos Rusijos nebuvo. NATO buvo sukurta kaip atsvara Sovietų Sąjungai, kuri pirmoji plėtėsi, okupuodama nepriklausomas valstybes ir jose dislokuodama savo kariuomenę.

Peskovas supainiojo SSRS ir Rusiją, kuriai tik kiek daugiau nei 30 metų. NATO negalėjo būti sukurta Rusijai atremti, nes yra daug senesnė už ją.

Be to, pati Rusija įrodinėja, kad ją reikia sulaikyti. Sakartvelas 2008 metais, Ukraina - 2014-aisiais ir 2022-aisiais. Ar Rusijos taikikliai galėjo pasukti į Baltijos šalis, jei jos nebūtų tapusios NATO narėmis? Jei taip, kas tuomet yra tikrasis „konfrontacijos instrumentas“?

 

Beje, kalbant apie konfrontaciją, Peskovas likus keturioms dienoms iki Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metais melavo, kad Rusija nieko nepuls.

Galiausiai, Rusija irgi bandė kurti tarptautinius gynybos aljansus. Nesėkmingai, bet bandė. Ar ir jie buvo kuriami konfrontacijai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(6)
(36)

Komentarai (1)