„Elephant Walk“. JAV oro pajėgos surengė įspūdingą galios demonstravimą (Video)  ()

Manevruose dalyvavo 30 didžiausio JAV oro pajėgų 18-ojo oro sparno užsienyje lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jį sudaro naikintuvai F-15C/D „Eagle“, tankeriai KC-135R „Stratotanker“, valdymo lėktuvai E-3 „Sentry“ ir paieškos bei gelbėjimo sraigtasparniai HH-60 „Pave Hawk“.

Japonijoje dislokuotos JAV oro pajėgos Kadenos oro bazėje surengė įspūdingą galios demonstravimą, vadinamąjį „Elephant Walk“ (Dramblių pasivaikščiojimas). Pratybose dalyvavo daugiau nei 30 visų tipų orlaivių, kurie vėliau buvo įtraukti į savo užduočių vykdymą. Apie tai rašo „Zona Militar“.

„Šiandieninis „Elephant Walk“ rengiamas siekiant išbandyti ir pademonstruoti galią, ypač įtampos kamuojamame Indo-Ramiojo vandenyno regione“, – pažymėjo stebėtojai.

Lėktuvai, išsirikiavę ant kilimo ir tūpimo takų, pamažu pakilo į įvairias misijas. Tai išbandė Kadenos oro pajėgų bazės gebėjimą greitai dislokuoti bendrą oro jėgą – gyvybiškai svarbią funkciją, kuri palaiko Japonijos gynybą ir Indo-Ramiojo vandenyno regiono stabilumą bei saugumą.

Stebėtojai taip pat pažymėjo, kad Kadeno oro pajėgų bazėje yra 18-asis oro sparnas – didžiausias JAV oro pajėgų naikintuvo sparnas, dislokuotas užsienyje.

 

„Dramblių pasivaikščiojimas“ – tai jėgos demonstravimas, parodantis pasirengimo lygį, personalo mokymą ir didžiulę karinę galią. Per trumpą laiką į kilimo ir tūpimo taką atkeliauja daug lėktuvų, pasiruošusių pakilti. Tai reikalauja aukštų pilotų įgūdžių.

„Dramblių pasivaikščiojimai“ dažnai rengiami Jungtinėse Valstijose. Toks manevras prasidėjo Antrajame pasauliniame kare, kai dideli sąjungininkų bombonešių oro laivynai dalyvaudavo atakose, kuriose būdavo iki 1000 orlaivių. Tų įvykių liudininkai sakė, kad tai atrodė tarsi drambliai, einantys į girdyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()