Labai karšta. Užpultas JAV karo laivas USS „Carney“. Smogė raketų ataka  ()

Irano remiami husiai dažnai atakuoja laivus regione, į Izraelį paleidžia dronus ir raketas. Dėl atakos prieš amerikiečių minininką turėtume tikėtis rimto karinio eskalavimo Artimuosiuose Rytuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudonojoje jūroje Jemeno husiai užpuolė JAV karo laivą ir kelis komercinius laivus. Tai pranešė agentūra „Associated Press“, remdamasi Pentagono duomenimis.

„Mes žinome apie pranešimus apie atakas prieš USS „Carney“ ir komercinius laivus Raudonojoje jūroje. Pateiksime informaciją, kai tik ji bus prieinama", - sakė Pentagonas.

Teigiama, kad Irano remiami husių sukilėliai atakavo laivus bepiločiais orlaiviais. „Associated Press“ pažymi, kad husiai vykdo daugybę atakų Raudonojoje jūroje, taip pat paleidžia bepiločius lėktuvus ir raketas į Izraelį.

„Po atakos dėl Izraelio karo su „Hamas“ kovotojais Artimuosiuose Rytuose gali būti rimtas eskalavimas ir daugybė karinių jūrų pajėgų atakų“, – pažymėjo medžiagos autoriai.

Vienas JAV pareigūnas, kuris norėjo likti anonimiškas, sakė, kad ataka prasidėjo Jemeno sostinėje Sanoje apie 10 val. Išpuolis truko apie penkias valandas.

Pirmąjį laivą raketa pataikė Bab al Mandebo sąsiauryje, jungiančiame Raudonąją jūrą su Adeno įlanka.

 

Husių atstovas generolas Yahya Sari sakė, kad atakos tęsis tol, kol Izraelis tęs karą su „Hamas“ Gazos Ruože.

USS „Carney“ sunaikino vieną husių droną Raudonojoje jūroje ir pastebėjo bent vieną balistinę raketą, paleistą į civilinį komercinį laivą „Unity Explorer“, pranešė „Al Arabiya“ šaltiniai.

„Reuters“ pašnekovai jūrų saugumo tarnyboje teigia, kad du dronai plaukdami Raudonojoje jūroje atsitrenkė į komecinį laivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()