Sukėlė JAV sumaištį. Pirmą kartą per 7 metus pasirodė slaptas Kinijos mega ginklas (Foto)  ()

Nauji vaizdai sukėlė rimtą JAV nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tolimojo nuotolio raketos PL-17 pasirodymas sukėlė sumaištį Amerikos kariuomenėje, nes ginklas skirtas oro tankeriams ir žvalgybos lėktuvams sunaikinti. Raketos skrydžio nuotolis viršija 300 km, o maksimalus greitis – iki 5000 km/val.

Kinija paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuoti naikintuvai J-16*, aprūpinti įvairios konfigūracijos oras-oras raketomis. Tarp jų yra didžiulė raketa PL-17. Apie tai rašo „The War Zone“.

*J-16 sukurtas iš J-11 (kuris pats sukurtas pagal Su-27).

Nuotraukoje matyti keturių Kinijos oro pajėgų oro brigados naikintuvų skrydis realių kovinių pratybų metu 2023 metų lapkričio 25 dieną. Publikacijos autoriai pažymi, kad pirmą kartą per septynerius metus į kadrą pateko raketa PL-17, kuri buvo sukurta kaip AAM programos dalis, apie kurią informacija yra labai ribota.

Stebėtojai rašo, kad PL-17 (kituose šaltiniuose PL-20) visų pirma skirta brangiems objektams, pavyzdžiui, degalų papildymui orlaiviams ir išankstinio įspėjimo lėktuvams (ADW), naikinti.

AAM projektas pakeitė planus sukurti reaktyvinę PL-12 ar konkuruojančios raketos PL-21 versiją, kuri taip pat būtų varoma reaktyviniu varikliu. Vietoje to naujajam ginklui buvo pasirinktas dviejų impulsų raketinis variklis, kuris turėtų palengvinti jo kūrimą technologine prasme.

 

Dėl to kinai šiai klasei sukūrė itin didelę raketą, kurios ilgis siekė 6 metrus. Manevravimui naudojamas keturių mažų uodegos pelekų ir traukos valdymo sistemos derinys, o atstumas, kaip pranešama, viršija 300 km, o didžiausias greitis siekia iki 5000 km/val.

 

Manoma, kad ją valdo dvipusis duomenų ryšys ir AESA taikinio žymuo, kuris, kaip teigiama, yra labai atsparus elektroninėms atsakomosios priemonėms.

 

Tikro mūšio sąlygomis operatorius informaciją apie taikinius gaus iš išankstinio perspėjimo prietaisų, ypač iš palydovų.

Ekspertai pabrėžia, kad nepaisant deklaruojamų reikšmingų savybių, kurios kelia rimtą susirūpinimą Amerikos kariškiams, šio ginklo statusas vis dar neaiškus, nes bandymai vyksta tik nuo 2020 m.

Tačiau nuotrauka, kurioje pavaizduoti J-16 naikintuvai su didelėmis raketomis, rodo, kad jie yra pasirengę arba beveik pasiruošę, nors gali būti, kad kinai paskelbė propagandinius vaizdus vykdydami informacinį karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai ()