Susidūrimas kainavo 107 mln. USD. Teks išmesti naikintuvą F-35. Kas nutiko  (1)

Incidentas įvyko 2022 metų sausį. Erelis buvo įsiurbtas į naikintuvo vakuuminį siurblį, tada jis sutraiškė daugybę sistemų. Dėl to remontas kainuos daugiau nei naujas F-35.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos oro pajėgos nusprendė nurašyti naikintuvą F-35A, kuris dar 2022 metais buvo smarkiai apgadintas susidūrus su paukščiu. Tai praneša „Younhap“.

Oro pajėgų su „Lockheed Martin“ atlikta naikintuvo F-35 pažeidimų analizė parodė, kad F-35A buvo apgadinta apie 300 komponentų, įskaitant lėktuvo korpusą, variklį ir valdymo bei navigacijos sistemą. Remontas atimtų daug laiko ir pinigų, gali kilti ir kitų saugumo problemų. Dėl to vertinimo komisija priėjo prie išvados, kad geriau orlaivį nurašyti, nei jį remontuoti. Tačiau šį planą dar reikia derinti su Gynybos ministerija.

Lėktuvo F-35A remonto kaina buvo įvertinta 107,6 mln. USD. Tuo pačiu metu naujo lėktuvo pirkimas kainuos apie 80-90 milijonų dolerių. Tačiau naikintuvo eksploatavimo nutraukimas nereiškia, kad jis bus visiškai pašalintas. Oro pajėgos neatmeta galimybės, kad F-35A bus naudojamas mechanikų mokymams.

 

Priminsime, kad 2022 metų sausį Pietų Korėjos lėktuvas, skrisdamas 300 metrų aukštyje, susidūrė su ereliu. Paukštis buvo įtrauktas į kairįjį vakuuminį siurblį, o tada prasiskverbė pro lėktuvo hidraulinius vamzdžius ir elektroniką. Pilotas nusileido avariniu būdu. Kariškiai iškart pažymėjo, kad vienas iš problemos sprendimo būdų būtų eksploatacijos nutraukimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: