Atakuota prancūzų karo fregata. Paleistos raketos. Kas vyksta  ()

Proiranietiški husiai paleido dronus prie fregatos su 2 valandų pertrauka. Laivo įgula panaudojo priešlėktuvines sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų fregata D643 „Languedoc“ buvo užpulta dviejų bepiločių orlaivių patruliuojant Raudonojoje jūroje. Tai pranešė „France 24“.

Generalinis štabas pranešė, kad sekmadienį (gruodžio 10 d.) Raudonojoje jūroje dislokuota fregata „Languedoc“ buvo atakuota dviem dronais. Jie buvo paleisti prie Jemeno krantų. Išpuolį surengė Irano remiami husiai. Incidentas vyko nuo 20:30 iki 22:30 GMT. Dronai skrido specialiai prancūzų fregatos kryptimi.

Taikiniams perimti buvo naudojamos žemė-oras raketos „Aster 15“, kurios skirtos apsaugoti nuo trumpo ir vidutinio nuotolio grėsmių.

Gruodžio 9 d. Jemeno husiai pranešė, kad dėl besitęsiančių kovų Gazos Ruože bus užpulti visi į Izraelio uostus plaukiantys laivai. „Hamas“ tokį pareiškimą pavadino „drąsiu“.

 

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad fregata numušė dronus neperžengdama teisinės gynybos ribų, o ataką įvykdė Jemeno husiai. Leidinys pažymi, kad incidentas įvyko kitų piratavimo aktų ir Jemeno husių išpuolių fone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(5)
(59)

Komentarai ()