Buvo pažadėta 15 milijonų dolerių. Taivano pilotas planavo pavogti sraigtasparnį „Chinook“  ()

Tyrimo duomenimis, be pinigų Taivano pareigūnui buvo pažadėta evakuoti jo šeimą iš Taivano Kinijos Liaudies Respublikos užpuolimo saloje atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano sraigtasparnio pilotas planavo pabėgti į Kiniją su sraigtasparniu CH-47 „Chinook“. Už tai Pekinas pažadėjo pilotui 15 milijonų dolerių atlygį. Apie tai praneša „The War Zone“.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Taivano pilotas turėjo pakilti amerikiečių gamybos sraigtasparniu „Chinook“ ir nusileisti Kinijos karo laive Taivano sąsiauryje. Už tai Kinija esą pažadėjo 15 milijonų dolerių ir, įsiveržus į Taivaną, užtikrinti saugią piloto šeimos evakuaciją iš salos.

Taivano Aukščiausiasis Teismas paskelbė kaltinimą pilotui, kuris, pasirodo, yra Kinijos Respublikos (oficialus Taivano pavadinimas) armijos pulkininkas leitenantas. Jo vardas Hsieh. Pastebėta, kad karininkas buvo sulaikytas dar rugpjūtį. Taivano teisėsaugos pareigūnai nuo 2023 metų pavasario stebėjo Hsieh. Be jo, buvo sulaikyti dar keli buvę ar esami karininkai.

„South China Morning Post“ rašo, kad Hsieh birželio mėnesį užverbavo Kinijos žvalgybos agentai per į atsargą išėjusį Taivano armijos karininką. Pagal planą pulkininkas leitenantas turėjo nugabenti sraigtasparnį CH-47SD „Chinook“ į Kinijos laivą Taivano sąsiauryje. Nenurodyta, kuris laivas, bet gali būti, kad tai vienas iš dviejų Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos lėktuvnešių.

 

 

Kad įgyvendintų planą, KLR turėjo surengti pratybas netoli Gaosiongo miesto pietų Taivane, kad pulkininkas leitenantas neperžengtų „vidurinės linijos“, kuri yra de facto siena tarp KLR ir Taivano. Tai sumažintų galimybę, kad „Chinook“ lėktuvą sulaikys Taivano oro pajėgos.

Kinai galėtų panaudoti amerikietišką sraigtasparnį reversinei inžinerijai. CH-47SD „Chinook“ yra gana sena modifikacija, todėl KLR būtų patraukliau ją pertvarkyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()