Rusai pametė paniškai bėgdami. Ukrainą papildė nauji trofėjai (Video)  ()

Karo ekspertai pažymėjo, kad trofėjinių šarvuočių restauravimas yra ilgai trunkantis procesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos gavo partiją trofėjinės įrangos, kurią Rusijos kariai paliko Chersono kryptimi 2022 m. Visų pirma, į Ukrainos dalinius atvyko BMP-1AM „Basurmanin“, BMP-2 ir BMD-2, D-44 artilerijos dalys, taip pat keletas šarvuočių MT-LB. Taip teigiama televizijos studijos „Breeze“ vaizdo medžiagoje.

Komentaruose prie vaizdo įrašo rašoma, kad visa technika buvo atkurta operatyvinės vadovybės „Pietūs“ 31 atskiro remonto ir restauravimo pulko pajėgomis, padedant ir savanoriams. Be to, ginkluotųjų pajėgų remontininkai dirba prie naujos trofėjinės įrangos partijos, kurią okupantai paliko netoli Chersono dėl Rusijos vadovybės „sudėtingo sprendimo“.

Pasak „Defense Express“ apžvalgininkų, ši informacija rodo, kiek daug laiko ir ilgai trunka trofėjinių šarvuočių atkūrimo procesas.

„Tai daug laiko ir ilgas procesas, kuris gali užtrukti mažiausiai kelis mėnesius. Dėl to ginkluotųjų pajėgų gretose faktiškai turimos technikos kiekis pasirodė daug kartų mažesnis nei tikėtini skaičiai, pateikti atviruose šaltiniuose“, – pažymėjo ekspertai.

Jie taip pat pranešė, kad oficialiais duomenimis, 2023 metų rugsėjo pradžioje Gynybos pajėgose tarnavo tik 837 vienetai trofėjinės technikos, iš kurių 5 % buvo nekokybiškos, bet tinkamos remontuoti. Tuo pačiu metu, remiantis „Oryx“ šaltiniu, Ukrainos kariai užėmė 549 tankus, 1000 įvairių tipų šarvuočių, 96 pabūklus, 107 savaeigius pabūklus, 52 savaeigius pabūklus ir 125 inžinerines mašinas.

 

„Kai priešas numeta techniką mūšio lauke, tikėtis, kad ji iš karto bus paruošta naudojimui, ya gana naivu, greičiau atvirkščiai. Todėl remonto procesas gali trukti mažiausiai kelis mėnesius“, – padarė išvadą stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(1)
(77)

Komentarai ()