JAV nori pastatyti į vietą Kiniją ir Rusiją. Kas vyksta  ()

Amerikos karo vadovai teigia, kad JAV turi technologinį pranašumą elektroninio karo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV vis dar turi technologinį pranašumą elektroninio karo srityje, tačiau tiek Rusija, tiek Kinija pastaruoju metu padarė didelę pažangą. Kaip sakė JAV oro pajėgų generolas majoras Davidas Snoddy, amerikiečiai turi „padidinti atstumą“. Apie tai pranešė „Breaking Defense“.

Stebėtojai rašo, kad po dešimtmečio tylos diskusijose apie elektroninio karo raidą, karinių technologijų plėtros šioje srityje klausimas vėl atsidūrė Amerikos generolų darbotvarkėje. Visų pirma, iš daugybės karo pareigūnų kalbų galima daryti išvadą, kad Jungtinės Valstijos turi būti „atsargios, bet ne per daug atsargios“.

Ekspertai pastebi, kad, viena vertus, Rusija, turėdama sovietinį paveldą, pasistūmėjo į priekį kurdama elektroninio karo sistemas, kurios per plataus masto karą sėkmingai naudojamos prieš Ukrainos pajėgas. Kita vertus, Kinija dar 2015 metais sukūrė naują PLA karinę tarnybą, pavadintą „Strategic Support Force“, orientuotą į informacinį karą, įskaitant elektroninio karo plėtrą, kibernetinį saugumą ir kitas informacinių technologijų sritis.

Tačiau Jungtinės Valstijos nuo Antrojo pasaulinio karo buvo įpratusios „būti neginčijamu technologijų lyderiu šioje srityje“, sakė D. Snoddy. Anot jo, jei Kiniją imtume atskirai, tai Kinijos ekspertai jau daug metų atidžiai tyrinėja Amerikos potencialą šioje srityje.

 

Kinija praleido 44 taikos metus tyrinėdama JAV silpnąsias vietas ir tobulindama savo strategiją, kaip jas išnaudoti per kibernetines, elektronines ir informacines atakas, kurias koordinuoja Strateginės paramos pajėgos. Jos tikslas – paralyžiuoti Amerikos ginkluotųjų pajėgų skaitmeninę sistemą.

„Jie mąsto taip pat, kaip turėtume mąstyti mes, todėl elektromagnetinis spektras yra vienas iš prioritetų. Daugelis mano, kad mes vis dar turime technologinį pranašumą, tačiau jis yra mažesnis nei anksčiau... Dabar mes sutelkiame dėmesį į tai, kad jį susigrąžintume“, - pabrėžė D. Snoddy.

 

Tuo tarpu buvęs štabo viršininko pavaduotojas generolas Stevenas Wilsonas pažymėjo, kad nors amerikiečiai turi geriausias technologijas pasaulyje, šioje srityje atsirado daugiau biurokratinių kliūčių.

„Atotrūkis sumažėjo. Mes žinome, kaip išspręsti šią problemos dalį - turime geriausius technologus pasaulyje, bet tapome per griežti, pernelyg sudėtingi, per daug biurokratiški, kad galėtume viską padaryti greitai", - pabrėžė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(6)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: