Kitas lygis. JAV išbandė naują raketą HIMARS sistemoms. Kas žinoma  ()

HIMARS ir M270 sistemos, kokias naudoja Ukraina, įprastai poruojamos su GMLRS raketomis. Tai - tos garsiosios raketos, kurios lekia 70 km atstumu ir stipriai ištampė rusų logistikos grandinę Ukrainoje. GMLRS raketos pirmą kartą mūšyje panaudotos 2005 metais Irake. Dabar jos intensyviai naudojamos Ukrainoje. Kitos kartos GMLRS turės daug didesnį nuotolį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lockheed Martin“ sėkmingai išbandė ilgesnio nuotolio ER GMLRS raketas, skirtas M142 HIMARS ir M270 sistemoms. Buvo atlikta visa eilė bandymų, po truputį didinant atstumą tarp paleidimo įrenginio ir taikinio. 2021 m. kovo pradžioje „Lockheed Martin“ paskelbė, kad ER GMLRS nulėkė 80 km, netrukus šios raketos jau lėkė iki 135 km, o šių metų rugsėjį „Lockheed Martin“ pranešė, kad ER GMLRS bandymuose pasiekė maksimalų 150 km įveikiamą atstumą. Ankstesnės GMLRS raketos lekia iki 70 km.

Testai dar tęsiasi. Dabar, gruodžio 14 dieną, „Lockheed Martin“ pranešė, kad ER GMLRS užbaigė dar vieną bandymų seriją. Nereikia net sakyti, kad raketų bandymai yra labai atsakingas darbas ir atliekama daug testų. Svarbus ne tik raketos įveikiamas atstumas, bet ir skrydžio trajektorija, tikslumas. Be to, svarbu įsitikinti, kad šios raketos yra tikslios net ir tada, kai lekia mažesnį nuotolį, todėl atstumas iki taikinio bandymų metu keičiamas daug kartų. Galiausiai, buvo išbandytas ir ER GMLRS paleidimo konteineris - jis turi būti tvirtas, nekelti problemų transportavimo metu.

 

Bandymai dar nebaigti, bet ER GMLRS artėja prie momento, kai pateks į JAV pajėgų arsenalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()