NATO niekuo dėtas. ISW įvardijo tikrąją Putino atakos prieš Ukrainą priežastį  ()

V. Putinas gerbia tik karinę priešo galią, kurios NATO ir JAV Ukrainos atžvilgiu dar neparodė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas ir toliau teigia, kad Vakarai dabar yra silpnesni nei bet kada anksčiau, o Rusija per pastaruosius 20 metų tik įgavo pagreitį.

Pasak Rusijos diktatoriaus, prieš 20 metų JAV buvo suinteresuotos Rusijos Federacijos „strateginiu pralaimėjimu“, tačiau šiais laikais šie tikslai neatitinka Vašingtono nacionalinių interesų. Karo studijų instituto (ISW) analitikai nusprendė išanalizuoti V. Putino pareiškimus dėl NATO. Rusijos Federacijos vadovas įsitikinęs, kad šiais laikais JAV turi skaitytis su Rusija, o ne atvirkščiai.

Tyrėjai šiame pareiškime įžvelgia užslėptas grėsmes ne tik JAV, bet ir NATO. Nuo 2014 metų V. Putinas pradėjo skelbti pareiškimus dėl silpnų Vakarų ir stiprios Rusijos. ISW ekspertai įsitikinę, kad V. Putinas suplanavo invaziją į Ukrainą ne todėl, kad jautė NATO grėsmę, o, priešingai, nujautė Aljanso silpnumą.

V. Putinas gerbia tik karinę priešo galią, kurios NATO ir JAV Ukrainos atžvilgiu dar neparodė, todėl gruodžio 14 d. per „Tiesioginę liniją“ jis dar kartą paskelbė apie savo maksimalistinius tikslus Ukrainoje. Kremliaus pareigūnai taip pat pradėjo kartoti jo žodžius dėl Rusijos Federacijos ekspansinės politikos.

 

Rusijos nacionalinio saugumo ir užsienio politikos dokumentai numato Kremliaus teisę „ginti tautiečių teises užsienyje“, o Rusijos Federacija sąmoningai „tautiečiais“ apibrėžė etninius rusus ir rusakalbius, o ne tik tuos, kurie turi Rusijos pilietybę. Kremlius sugalvojo naują „rusiškojo pasaulio“, apimančio visas buvusios SSRS šalis, ideologiją.

Miglota idėja apie Rusijos išorinį suverenitetą ir tai, kam jis taikomas, yra skirtas pateisinti smurtinį Rusijos strateginių tikslų primetimą kitoms šalims. Tokios neaiškios kalbos leidžia V. Putinui teigti, kad bet kokios priemonės, kuriomis siekiama stiprinti Rusijos galią, yra nukreiptos ir į Rusijos žmonių, kuriuos Kremlius privalo ginti, apsaugą.

 

Valdžios akcentavimas rodo, kad valstybes, kurios negali vienašališkai primesti savo valios kitiems, jis laiko neturinčiomis suvereniteto, todėl V. Putinas ir kiti Rusijos pareigūnai nuolat apibūdina Ukrainos partnerystę su Vakarais kaip Ukrainos suvereniteto panaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: