[ŽT] „Galėjo pasistengti labiau. Krymo išsaugojimui buvo padaryta ne viskas“ (Video)  ()

Valdžia galėjo padaryti daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užkirsti kelią Krymo okupacijai 2014-aisiais buvo neįmanoma, centrinis aparatas nesiėmė pakankamai veiksmų ir nebuvo pakankamai konkrečių signalų paremti besipriešinančius pusiasalio žmones. 

Tai pareiškė nuolatinė Ukrainos prezidento atstovė Krymo Autonominėje Respublikoje Tamila Taševa, kalbėama  „Ukrinform“ laidoje „Leščenko klausia“.

„Manau, kad valdžia galėjo padaryti daugiau, nei padarė. Ir kariškiai taip pat galvoja, kad nebuvo pakankamai konkrečių signalų iš centrinio aparato. Dokumentiniai filmai jau parodė, kad patalpos su ginklais buvo uždarytos, kariškiai daliniuose ginklų neturėjo“, – pažymėjo ji.

Anot T. Taševos, užkirsti kelią okupacijos scenarijui buvo neįmanoma, tačiau nebuvo imtasi pakankamai veiksmų siekiant paremti pasipriešinusius pusiasalio žmones.

 

„Negalėjome užkirsti kelio okupacijos scenarijui, nes tai jau buvo prasidėjusi kaip operacija, tai tikrai buvo karinė operacija, administracinių centrų užgrobimas ir pan.

Manau, kad nebuvo imtasi pakankamai veiksmų ten gyvenusiems ir realiai priešinusiems žmonėms paremti“, – pridūrė prezidento atstovė Kryme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: