Artėja didžiulė audra. Grasinama užpulti JAV sąjungininkus  ()

Sparčiai kaista dar vienas pasaulio taškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jemeno husių lyderis Abdel Malik al Houthi pagrasino užpulti JAV sąjungininkų laivus.

Gruodžio 19 d., Vašingtonas paskelbė apie operacijos „Prosperity Guardian“ pradžią siekiant užtikrinti visišką laivų saugumą Raudonojoje jūroje.

Atsižvelgdamas į tai, al Houthi pagrasino užpulti visus laivus, kurie prisijungs prie JAV operacijos, praneša.

Jungtinės Valstijos tokį sprendimą priėmė po to, kai Jemeno husiai jau beveik mėnesį atakuoja visus prekybinius laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje. JAV operaciją palaikė Ispanija, Kanada, Italija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Norvegija, Seišeliai ir Bahreinas.

Dėl nuolatinių husių atakų prieš laivus keturios pagrindinės laivybos kompanijos nustojo leisti plaukti savo laivams per Sueco kanalą.

MSC (Šveicarija), CMA CGM (Prancūzija), Maersk (Danija) ir Hapag-Lloyd (Vokietija) kol kas nesiųs savo laivų per Raudonąją jūrą. Ir šios bendrovės sudaro 54 % viso konteinerių srauto pasaulyje.

Dar gruodžio 15 d. husiai užpuolė MSC laivą Palatium III Raudonojoje jūroje. Pati įgula nenukentėjo, tačiau laivui reikia remonto.

 

Daugelis laivų jau pradėjo plaukti į Indiją per Afriką, o tai pailgins kelionę 10 dienų.

Jungtinės Valstijos nusprendė Raudonojoje jūroje sukurti plačią jūrinę koaliciją, kad apsaugotų prekybinius laivus nuo husių atakų. Šiuo metu regione yra du amerikiečių karo laivai ir po vieną iš Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos.

Saudo Arabija, pasisakanti už Izraelio ir „Hamas“ konflikto sustabdymą, paprašė Vašingtono nepersistengti Raudonojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(5)
(95)

Komentarai ()