Pažangiausias pasaulyje. Naujausias JAV karo monstras – „Orca“. Kas žinoma (Foto)  ()

Povandeninio laivo „Orca“ galimybės rezonuoja su Pentagono misija didinti savo pajėgumus, ypač Ramiojo vandenyno regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ JAV kariniam jūrų laivynui pristatė didelį robotizuotą povandeninį laivą po kelių bandymų jūroje. Tai dyzelinis-elektrinis povandeninis laivas Extra-Large Unmanned Undersea Vehicle (XLUUV), pavadintas „Orca“, rašo „Defense One“.

Žurnalistų teigimu, šio įrenginio pagalba JAV karinis jūrų laivynas galutinai užbaigs nepilotuojamų povandeninių laivų ir antvandeninių laivų koncepciją.

Šiuo metu nėra tikslių specifikacijų, tačiau nepilotuojamas povandeninis laivas sukurtas remiantis „Boeing“ „Echo Voyager“ prototipu, kurio ilgis yra 16 m ir plotis 2,5 m. Jame gali būti įrengti iki 10 m ilgio naudingosios apkrovos moduliai, todėl bendras jo ilgis siekia apie 26 m.

 

„Orca“ gali atlikti svarbias, ilgalaikes misijas, kad pasiektų povandeninio jūrų laivybos dominavimą besikeičiančioje aplinkoje ir neatrastuose vandenyse“, – sakė „Boeing“ pareigūnai ir pridūrė, kad šiuo metu tai yra pažangiausia nepilotuojama povandeninė transporto priemonė (UUV) pasaulyje.

 

Bendrovė taip pat pažymėjo, kad „Orca“ yra skirta kelių mėnesių buvimui jūroje atviruose ir ginčytinuose vandenyse, kai žmogaus įsikišimas minimalus arba visiškai nėra. Tokie pajėgumai atkartoja Pentagono misiją – JAV kariuomenė teigė, kad povandeniniai laivai robotai gali padėti JAV kariuomenei padidinti savo pajėgumus, ypač Ramiojo vandenyno regione ir kovojant su Kinijos galios didėjimu.

 

Kalbant apie povandeninių laivų gamybą, 2017 metais „Boeing“ susijungė su laivų statybos bendrove HII. O 2021 metų pradžioje HII paskelbė apie gamyklos, kurioje bus montuojami „Orca“ aparatų korpusai, statybų pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(0)
(87)

Komentarai ()