„Už tai sumokės!“. Nukeptas aukštas Irano generolas. Audringa reakcija (Foto, Video)  ()

Irano generolas žuvo netoli Damasko per Izraelio pajėgų raketų ataką. IRGC pažadėjo, kad „sionistų režimas sumokės“ už aukšto rango karininko mirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 25 d. Izraelio gynybos pajėgos (IDF) surengė aviacijos smūgį taikiniams Sirijoje Damasko apylinkėse. Per ataką žuvo Irano revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) vyresnysis patarėjas generolas Sayedas Razi Mousavi, kuris buvo atsakingas už Sirijos ir Irano karinio aljanso koordinavimą. Tai praneša agentūra „Reuters“.

Per spaudos konferenciją Izraelio pajėgų atstovas kontradmirolas Danielis Hagari atsisakė komentuoti įvykį, apsiribodamas Izraelio nacionalinių interesų gynimu.

„Nekomentuosiu užsienio pranešimų, tokių ar kitų Viduriniuose Rytuose. Izraelio kariuomenė tikrai turi užduotį ginti Izraelio saugumo interesus“, – sakė jis žurnalistams.

Stebėtojai rašo, kad norėdama pranešti apie Mousavi mirtį, Irano valstybinė televizija nutraukė savo reguliarią žinių transliaciją. Ataskaitoje Irano kariškis buvo vadinamas „vienu seniausių gvardijos patarėjų Sirijoje“, kuris vienu metu buvo elitinio Irano IRGC padalinio „Quds“ vado Qassemo Soleimani bendražygis.

 

Pats Qassemas Soleimanis žuvo 2020 m. sausio 3 dieną per JAV drono smūgį Irake. Smūgis sukėlė itin audringą Irano reakciją.

Irano ambasadorius Damaske Hosseinas Akbari, kalbėdamas apie generolo mirtį, sakė, kad Mousavi ambasadoje dirbo diplomatu ir grįžęs namo iš darbo žuvo nuo Izraelio raketų.

 

Tuo tarpu Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir „Military Focus“ redaktorius Yigalas Levinas pranešė, kad Mousavi buvo atsakingas už karinių krovinių gabenimą iš Irano į Siriją, taip pat už Irano įgaliotinių regione ginklavimą ir aprūpinimą.

„Iraniečiai visada gyrėsi, kad jo medžioklė vyksta jau seniai, tačiau „prakeiktieji sionistai“ jo niekaip negali sugauti – jis yra savotiškas „šešėlių šeimininkas“, – rašė ekspertas.

Teherano reakcija

 

 

Irano prezidentas Ibrahimas Raisi sakė, kad Mousavi nužudymas parodė Izraelio silpnumą.

„Šis poelgis yra sionistinio režimo regione nesaugumo ir silpnumo ženklas, už kurį jis tikrai sumokės didelę kainą“, – sakė jis.

Savo oficialiame pareiškime IRGC pažadėjo, kad „sionistų režimas sumokės“ už aukšto rango karininko mirtį.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kanaani pabrėžė, kad Teheranas pasilieka teisę „imtis reikiamų priemonių reaguodamas“.

„Iranas pasilieka teisę imtis reikiamų priemonių reaguodamas į šį veiksmą tinkamu laiku ir vietoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()