Netikėtas atsakas Rusijai. „Nauji Ukrainos ginklai gali pakeisti karo eigą.“ Kas žinoma apie „AQ-400 Scythe“ (Video)  ()

Naujasis ginklas yra pigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos portalo „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas teigė, kad naujasis Ukrainos nepilotuojamas orlaivis „AQ-400 Scythe“  bus atsakas Rusijos „Shahed“ tipo dronams. Apie tai jis papasakojo NV.

Jis pažymėjo, kad naujasis ginklas yra pigus. Atakos drono kūrėjo teigimu, bazinio lėktuvo kaina siekia apie 15 tūkstančių dolerių.

„Tokie ginklai gali atlikti savo konceptualias užduotis tik tuo atveju, jei jie yra masiškai gaminami ir naudojami“, – sakė Olegas Katkovas.

Jis pažymėjo, kad priešas kas mėnesį visoje Ukrainoje paleidžia daugiau nei 300 bepiločių orlaivių, o oro pajėgoms pavyksta numušti apie 85–90 proc. Nors kiti dronai daro žalą, Ukrainos pusė kovai su jais naudoja didelius išteklius. O. Katkovas mano, kad iš Ukrainos pusės turėtume kalbėti apie panašius kiekius ir panašų koncentruotą bepiločių orlaivių panaudojimą smūgiams į priešo teritorijos gilumą.

Anot jo, dėl draudimo Rusijos Federacijos teritorijoje naudoti vakarietišką ginkluotę, buitiniai tolimojo nuotolio dronai-kamikadzės išlieka vieninteliu būdu smogti priešui.

 

Be to, ekspertas mano, kad  „AQ-400 Scythe“ galima paleisti net nuo automobilio stogo, kuris įsibėgėja iki paties drono kilimo greičio. Dronas taip pat gali būti montuojamas ant važiuoklės, jis atsiskirs nuo jos, kai „AQ-400 Scythe“ pakils.

„Tai yra, kuo pigesnis paleidimas, tuo geriau“, – pabrėžė O. Katkovas.

Drono „AQ-400 Scythe“ techninės charakteristikos:

  • skrydžio nuotolis - 750 kilometrų;
  • buvimas ore - 6,5 valandos;
  • kreiserinis greitis - 144 km/h;
  • naudingoji apkrova – 32 kilogramai, sumažinus skrydžio atstumą gali padidėti iki 70 kilogramų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()