[ŽT] Provokuojantis Kubos prezidento pareiškimas apie Izraelį  ()

Izraelio karinę kampaniją jis pavadino „visos žmonijos pažeminimu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, gruodžio 27 d., Kubos prezidentas Miguel Diaz-Canel sukritikavo Izraelį ir apkaltino jį „Palestinos arabų genocidu“. Jis taip pat pavadino šalį „teroristine valstybe“.

Apie tai rašo Izraelio „7 kanalas“.

Pasak jo, Izraelio karinė kampanija yra „visos žmonijos pažeminimas“. Jis paragino pasaulio bendruomenę atkreipti dėmesį į „nebaudžiamas žudynes“ Gazos ruože.

Taip Kubos prezidentas užstojo teroristų grupuotę „Hamas“, kuri spalio 7 d. surengė plataus masto invaziją į Izraelį. Apie trys tūkstančiai kovotojų prasiskverbė į žydų valstybės teritoriją ir žiauriai žudė izraeliečius. Iš viso žuvo 1 200 žmonių.

Atsakydama į didelio masto teroristinį išpuolį, Izraelio valdžia Gazos ruože pradėjo operaciją „Geležiniai kalavijai“, kuria buvo siekiama visiškai sunaikinti „Hamas“ ir išlaisvinti įkaitus. Grupuotė paėmė į nelaisvę apie 240 žmonių, kai kurie iš jų buvo paleisti per septynias dienas trukusias paliaubas Gazos ruože, kurios galiojo nuo lapkričio 24 d. iki gruodžio 1 d.

 

Izraelis, JAV ir Kataras deda pastangas išlaisvinti likusius įkaitus. Tačiau grupuotė atsisako bet kokių derybų, reikalaudama visiškai nutraukti Izraelio karinę kampaniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: