Nuo raketų iki dronų. Galingas „Super Hornet“ darbas. Kas įvyko virš Raudonosios jūros  ()

F/A-18 naikintuvas turi unikalų technologijų rinkinį, leidžiantį anksti aptikti oro taikinius, ypač dronus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-27 Nuo raketų iki dronų. Galingas „Super Hornet“ darbas. Kas įvyko virš Raudonosios jūros  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jemeno husiai, remiami Irano, leidžia atakuojančius dronus, balistines ir sparnuotąsias raketas. Juos sulaikė JAV naikintuvai F/A-18 „Super Hornet“ ir JAV karinio jūrų laivyno laivai. Apie tai praneša „The War Zone“.

Raudonoji jūra išlieka pavojinga vieta Artimuosiuose Rytuose. Amerikiečių naikintuvai iš lėktuvnešio USS Dwight D. Eisenhower smogiamosios grupės kartu su minininku USS Laboon perėmė Jemeno husių paleistas raketas ir dronus.

Išpuolis įvyko gruodžio 26 d., 6.30 val. vietos laiku. Tai truko 10 valandų. „Super Hornet“ naikintuvui sėkminga kovinė misija buvo bene antroji jo tarnybos metu. Pirmasis F/A-18E/F taikinys buvo naikintuvas Su-22 virš Sirijos 2017 m. Saudo Arabija ir Izraelis šiais naikintuvais jau numušė priešo dronus ir taikinius.

„Super Hornet“ panaudojimas oro gynyboje nestebina, nes lėktuvnešis USS Dwight D. Eisenhower šiuo metu yra Adeno įlankoje. O pats orlaivis turi vieną pažangiausių AN/APG-79 radarų kartu su AESA matrica. Šis rinkinys leidžia sekti bepiločius orlaivius ir sparnuotąsias raketas. Be to, F/A-18 turi prieigą prie JAV karinio jūrų laivyno pažangios infraraudonųjų spindulių paieškos ir sekimo sistemos IRST.

 

Naikintuvai gali numušti raketas ir dronus, naudodamiesi raketomis AIM-9X „Sidenwinder“ ir AIM-120 AMRAAM. Taip pat yra 20 mm automatinė patranka, tačiau pataikyti į tokį mažą taikinį kaip dronas gali būti problematiška.

Krizinės padėties Raudonojoje jūroje sąlygomis amerikiečių smogiamoji lėktuvnešių grupė yra gana lanksti. Eskadrinis minininkas USS Laboon turi raketų „žemė-oras“ arsenalą. Kita vertus, naikintuvai leidžia pridengti grupę toli nuo lėktuvnešio. Tuo pačiu metu jie gali apsaugoti lėktuvnešį ir ieškoti galimų grėsmių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()