„Bendrauja išmaniuoju telefonu.“ Netikėta, kam Rusija naudoja senus tankus T-62 (Video)  ()

Analitikai pastebi, kad šaudant iš T-62 artilerijos režimu negalima pasigirti tikslumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija naudoja senus tankus T-62 kaip savaeigę artilerijos įrangą fronto linijoje. Ši adaptacija buvo parodyta vaizdo įraše, kuriame demonstruojamas naujas tankų vaidmuo vykstančiame kare su Ukraina. Tai praneša „Army Recognition“.

Stebėtojai atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą Rusijos „Telegram“ kanaluose, kur Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankas T-62M šaudo iš uždaros pozicijos, veikdamas kaip artilerijos sistema. Okupantai priėmė tokį sprendimą dėl grėsmių, kurios laukia tankų tiesioginio kovinio susidūrimo metu.

„Pastebima nesėkmė kare Ukrainoje buvo nepakankamas pagrindinių kovinių tankų panaudojimas, daugiausia dėl nepilotuojamų orlaivių atsiradimo, kas visiškai pakeitė konflikto eigą ir, tikėtina, būsimus konfliktus“, – pastebi ekspertai.

 

Tokiu būdu Rusijos pajėgos randa alternatyvų panaudojimą daugeliui tankų, kurie tapo neefektyvūs dėl mažų, ekonomiškų, bet labai efektyvių dronų grėsmės.

Stebėtojai taip pat patikslino, kad T-62 taikinio šaudymo nuotolis siekia 1000 m, tačiau vadinamuoju savaeigių pabūklų režimu nuotolis padidėja iki 6 km. Tokią galimybę numatė konstruktoriai, į tanko įrangą įtraukę prietaisus, padedančius valdyti artileriją. Tačiau šių improvizuotų artilerijos vienetų taiklumas palieka daug norimų rezultatų, todėl ugnis reguliuojama naudojant droną.

Ne pats geriausias sprendimas

 

 

Vaizdo įraše matyti, kad suremontuotam rusiškam T-62 trūksta atitinkamos ryšio įrangos. Tanko ginklininkas yra priverstas derinti savo veiksmus su drono operatoriumi, naudodamasis civiline racija ir išmaniojo telefono pranešimų programėle, rašo ekspertai.

Be to, pastebimos ir kitos problemos – pavyzdžiui, neveikia standartinis šovinių išmetimo mechanizmas galinėje tanko bokštelio dalyje, dėl to panaudotos tūtos kaupiasi ant grindų.

Apibendrinant, ekspertai pasiūlė, kad užpuolikai tokioms užduotims pasirinko T-62, nes tanką gana lengva prižiūrėti ir eksploatuoti. Tas pats veiksnys turi įtakos įgulos mokymo greičiui, kuris yra svarbus vykstančio konflikto sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(13)
(10)

Komentarai ()